A partir de les 00.00 d'aquest dissabte

Restriccions de l'oci nocturn a Catalunya: horaris, establiments i municipis afectats

La situació epidemiològica obliga a adoptar mesures especials de contenció d'una sèrie d'activitats per frenar la transmissió del virus de la Covid-19

ocio-nocturno / periodico

1
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

La situació epidemiològica a Catalunya ha obligat aquest divendres a adoptar mesures especials de contenció d’una sèrie d’activitats per frenar la transmissió del virus de la Covid-19 i protegir la salut de la població d’aquests àmbits territorials i també de la resta de Catalunya.

És per això que el comitè tècnic del Procicat (Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya) ha decidit suspendre a tot Catalunya l’obertura al públic dels locals d’oci nocturn.

Així queden les mesures especials de contenció:

Establiments que no poden obrir

Locals que han de tancar a les 00.00 hores

Així mateix, la nova norma del Govern estableix que les activitats de sales de joc, casinos i sales de bingo han de tancar a les 00.00 hores.

Què passa amb bars, restaurants, terrasses i xiringuitos

Els bars, inclosos els musicals, restaurants, terrasses i xiringuitos també hauran de tancar abans de mitjanit si són a les següents localitats:

Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Sant Feliu de Llobregat i Badalona.

Així com als municipis de Vilanova del Segrià, Vilanova de la Barca, Àger, Albesa, Algerri, Alòs de Balaguer, les Avellanes i Santa Linya, Balaguer, Bellcaire d’Urgell, Bellmunt d’Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Foradada, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, Preixens, Térmens, Torrelameu, la Sentiu de Sió, Vallfogona de Balaguer, Sucs i Raimat (Lleida).

Aquesta mesura s’aplicarà sempre que no existeixin ordenances municipals que continguin l’obligació de tancar abans. 

Quan entra en vigor i fins quan està vigent

Notícies relacionades

Les mesures especials regeixen des de les 00.00 hores de dissabte, 25 de juliol. I té una vigència limitada: si no es dicta el contrari, discoteques i pubs podran obrir en 15 dies.

Què passa si no es compleix

L’incompliment d’aquestes mesures serà degudament sancionat. Els ajuntaments afectats i la resta d’administracions de la Generalitat són els encarregats de vetllar pel correcte compliment d’aquestes mesures, establint les funcions de vigilància, inspecció i control de les mesures establertes en la resolució.