A PARTIR DE DIUMENGE

El Govern no fa cas al TSJC i torna a decretar el tancament dels bars a mitjanit

La Generalitat ordena que els locals es clausurin a les 00.00 hores a les ciutats catalanes afectades per brots de coronavirus

zentauroepp53832648 21 06 2020 barcelona reportaje  carpe diem discoteca fotos a200731200655

zentauroepp53832648 21 06 2020 barcelona reportaje carpe diem discoteca fotos a200731200655

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Generalitat ha tornat a decretar el tancament dels bars i restaurants a partir de la mitjanit a les ciutats catalanes afectades per brots de coronavirus malgrat la suspensió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d’aquesta norma.

El Govern ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la nova resolució, que entrarà en vigor diumenge a les 9 hores

La suspensió del tribunal afectava la part del text que limitava l’horari dels bars, restaurants, xiringuitos i bars musicals de Barcelona i municipis de la seva àrea metropolitana, a més de Figueres i Vilafant (Girona) i més de 40 municipis de la província de Lleida.

Les patronals d’oci nocturn Fecalon i Fecasarm havien recorregut davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la decisió del Govern d’ordenar el tancament de les discoteques al considerar que vulnera drets fonamentals com la llibertat d’empresa: «La necessitat i la por no ho justifiquen tot».

Nou intent del sector de l’oci nocturn

Després d’aquest nou decret de la Generalitat, la Fecasarm ha instat la Conselleria d’Interior i la de Salut a deixar sense efecte la nova limitació horària fins a la mitjanit per als bars i restaurants de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Notícies relacionades

En un comunicat, la patronal de l’oci nocturn considera que la nova resolució del Govern va «en contra de l’esperit de la resolució judicial» que aquest divendres al matí ha suspès la limitació horària, que la Generalitat ja va instaurar divendres passat.

La Fecasarm ha enviat instàncies als dos departaments implicats per demanar que suspenguin la nova prohibició, que entrarà en vigor diumenge, cosa que impedeix que puguin presentar un recurs judicial abans que s’apliqui.