LA GESTIÓ DE LA PANDÈMIA

Els passatgers amb més de 37,5 graus no podran pujar a l'AVE

Abans de prendre la decisió, els responsables de l'accés prendran la temperatura al viatger fins a quatre vegades

Les càmeres de control entren en funcionament a les estacions de Sants i Puerta de Atocha

zentauroepp53489936 control temperatura200730141425

zentauroepp53489936 control temperatura200730141425 / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
ACN

Adif ha engegat aquest dijous les càmeres per controlar la temperatura dels viatgers que es disposin a pujar a l’AVE des de l’estació de Sants (Barcelona) i des de l’estació de Puerta de Atocha (Madrid). Aquells passatgers que tinguin més de 37,5 graus no podran accedir als trens. Per prendre aquesta decisió, les autoritats prendran la temperatura a l’afectat fins a quatre vegades. Amb aquesta mesura es busca prevenir possibles contagis de Covid-19.

Les càmeres de control de temperatura ja fa setmanes que estan instal·lades, però no ha sigut fins ara que s’han posat en funcionament. 

Si les càmeres detecten que un passatger té 37,5 graus o més, els responsables de l’accés procediran a prendre manualment la temperatura a aquesta persona. Si continua amb 37,5 graus, el viatger haurà d’esperar 10 minuts abans de tornar a passar per les càmeres. En cas que es mantingui a 37,5, es realitzarà una nova prova amb un termòmetre manual. Si malgrat aquests quatre mesuraments, el passatger té 37,5 o més, es donarà avís a les autoritats sanitàries. 

Adif contempla entregar als afectats un justificant amb els motius pels quals no se li ha permès l’accés al vestíbul i a les andanes per agafar el tren. El justificant, que és anònim, reflectirà el dia i l’hora del control i explicitarà que no es permet l’accés a la zona d’embarcament per presentar símptomes compatibles amb el coronavirus, segons ha pogut saber l’agència ACN.

En el cas que el passatger viatgi amb menors o amb persones dependents sense símptomes, aquests tampoc podran viatjar, tret que la persona que els tingui a càrrec doni la seva autorització.

De moment aquest sistema, que emet una alarma quan intercepta algú amb temperatura corporal igual o superior als 37,5 graus, s’ha instal·lat sol a les estacions de Sants a Barcelona i de Puerta de Atocha a Madrid. Adif estudia si també l’habilita en altres estacions de l’AVE entre les dues ciutats.

Notícies relacionades

Fins ara les càmeres funcionaven en període de proves. A més de la temperatura, també detecten si les persones no porten mascareta o la porten mal posada. Si es neguen a posar-se-la, els vigilants els podran denegar l’accés.

Per la seva banda, Renfe tornarà l’import dels bitllets a aquells passatgers a qui no s’hagi permès viatjar per presentar símptomes compatibles amb el coronavirus abans de pujar al tren.