Durarà fins dissabte

La primera onada de calor arriba aquest dijous

L'Aemet preveu un ascens de temperatures 'extraordinari' al nord i més de 40 graus en nombrosos punts, principalment al sud

jcarbo44521736 calor ola180810132847

jcarbo44521736 calor ola180810132847 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La primera onada de calor d’aquest estiu arribarà dijous i durarà almenys fins dissabte, ha avançat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). Explica que aquestes altes temperatures són la conseqüència d’una massa càlida d’origen africà unida a la forta i prolongada insolació d’aquestes dates.

Demà les temperatures pujaran a la meitat nord-oest i baixaran al terç oriental i Balears, de manera que se superaran els 40 graus en punts del Tajo, Guadiana i Guadalquivir i els 36-38 graus a la resta de la meitat sud, zona centre, sud de Galícia, nord-est i Balears, assenyala Aemet en un comunicat.

A partir de dijous es preveu un «ascens significatiu» de les temperatures al nord del país per l’entrada de migjorn. També pujaran, tot i que amb´més moderació, a la resta de la meitat oriental, zona centre i les Balears, i baixaran lleugerament a la zona occidental.  

Aquell dia, que és el que la meteorologia avisa que començarà l’onada de calor, s’assoliran i superaran els 40 graus en punts de la meitat sud, zona centre, vall de l’Ebre i la zona cantàbrica més oriental, i els 36-38 graus a la resta del país i en punts de les Balears, excepte alguns litorals i el sud-oest peninsular.

Ascens «extraordinari» al nord

Rubén Del Campo, portaveu de l’Aemet, ha assenyalat que dijous, en alguns punts del nord peninsular, es preveu un ascens «extraordinari», més de 10 graus de diferència, respecte a la jornada anterior, a causa de l’arribada de migjorn, fet que propiciarà avisos vermells en zones del País Basc.

Divendres i dissabte hi haurà un «descens molt significatiu» de les temperatures al nord, al sud i a l’est del país i la resta es mantindrà amb pocs canvis. 

Notícies relacionades

Les temperatures probablement superaran els 40 graus en àrees del sud i nord-est peninsular i els 36-38 graus a la resta de la meitat sud, meitat est, zona centre, Balears i punts de la meitat nord durant divendres.

A partir del diumenge 2 d’agost és probable que el descens de temperatures s’estengui progressivament a la resta de zones. 

Temes:

Calor