màxima alerta

Múrcia assumeix que hi ha una «segona onada» de Covid a la regió

L'Executiu s'està centrant en la detecció de nous casos, vigilant de prop les poblacions on creixen els contagis

«Si la situació empitjora, hi haurà mesures restrictives», ha advertit el president murcià davant l'allau de positius

zentauroepp54197080 soc200728133024

zentauroepp54197080 soc200728133024 / Marcial Guillen

1
Es llegeix en minuts
Efe

El president de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras, ha assegurat aquest dilluns que la comunitat és davant una «segona onada» de Covid-19 i ha apuntat que el seu Executiu s’està centrant en la detecció de nous casos, vigilant de prop les poblacions on creixen els contagis. 

En un missatge en la xarxa social Twitter, López Miras ha fet aquesta declaració després d’haver presidit la reunió de la comissió de seguiment post-Covid del Govern regional, que s’ha donat un termini de 72 hores per decidir si aplica mesures de confinament similars a les establertes a Totana, Llorca, Mazarrón i Múrcia.

«Si la situació empitjora, hi haurà mesures restrictives», ha advertit el president murcià abans de demanar a la població que extremi la precaució i apliqui les recomanacions sanitàries, com ara mantenir la distància física, el rentat de mans i l’ús de la mascareta. 

Notícies relacionades

A Llorca, on l’ajuntament ha decretat el tancament de parcs i ha suspès actes públics, s’han detectat en els últims dies 16 casos, i 19 més a Mazarrón, alhora que a Múrcia preocupen les situacions del barri de San Andrés i la pedania de Beniaján, amb uns 70 casos nous en total a la ciutat en l’última setmana. 

En total, són 180 els contagis actius relacionats amb l’oci nocturn i s’han començat a detectar casos en persones més grans de 70 anys, que són ja un 20% del total de casos actius i són els que més preocupen, segons ha alertat el conseller de Salut, Manuel Villegas, després de la reunió del comitè de seguiment post-covid Celebrada aquest dilluns.