es prohibeix l'entrada i sortida del municipi

Totana (Múrcia) retrocedeix a la fase 1 de la Covid arran de 55 positius per una festa en un pub

Salut ha fet una especial crida a la comunitat llatinoamericana establerta a la regió

totana car 1200

totana car 1200

2
Es llegeix en minuts
Isabel Manzano (La Opinión de Murcia)

El conseller de Salut, Manuel Villegas, ha anunciat que Totana torna a estar en la fase 1 de la desescalada després de disparar-se el nombre de contagiats de coronavirus. El brot relacionat amb un local d’oci nocturn de la localitat ascendeix ja a 55 casos positius i s’han fet més de 300 proves PCR a clients que van ser al bar Dubai entre els dies 10 i 11 de juliol. «Les xifres són altes i augmentaran ostensiblement en els pròxims dies», ha explicat Villegas, avança ‘La Opinión de Murcia’, del mateix grup editorial que ‘El Periódico de Catalunya’.

A més, ha detallat que la localitat queda tancada: es prohibirà l’entrada i sortida del municipi, llevat de quan sigui imprescindible. També estaran restringides les visites a centres de gent gran. Aquesta prohibició entrarà en vigor aquesta tarda quan es publiqui en el BORM.

«El comitè de seguiment de la Covid va prendre mesures restrictives per anar un pas per davant de la pandèmia. Hi ha persones a les quals els costa entendre que en això anem tots junts. Uns quants ens posen en risc a tots», ha destacat.

La restauració només es permetrà a les terrasses, en cap cas en llocs tancats. L’aforament d’aquests locals serà al 50%.

A més, queden restringides les visites a centres de dia.

Manuel Villegas ha fet una especial crida a la comunitat llatinoamericana establerta a la regió, que aglutina el 60% dels contagis per coronavirus, informa Efe.

Al municipi es registra actualment el brot actiu més important de la comunitat autònoma, amb 55 casos, tots relacionats amb un local d’oci nocturn, i és previsible que aquesta xifra augmenti en els pròxims dies, perquè, ha explicat el conseller, unes 300 persones que van passar per l’establiment s’han sotmès a PCR.

La principal preocupació ara és que part d’aquestes persones, que no tenen símptomes, hagin estat fent vida normal en els últims dies i hagin contagiat altres veïns del municipi, motiu pel qual s’ha decidit retrocedir a la fase 1.

Totana ja va ser l’únic municipi de la comunitat autònoma que va retardar el seu pas a la fase 2 de la desescalada per un altre brot, de menys envergadura, generat entre treballadors del camp.

En el cas del brot vinculat a locals de copes de la zona de Las Atalayas, a Múrcia, els contagiats ascendeixen a 51, però –segons Villegas– es tracta d’un brot «en fase descendent» que «està relativament contingut» i la previsió és que evolucioni favorablement en els pròxims dies, de manera que no es contempla de moment un retrocés similar al de Totana a la capital.

Notícies relacionades

Hi ha, a més, un altre brot actiu a la ciutat de Múrcia amb cinc casos i un més amb tres contagiats que van arribar en pastera a la regió, i està a punt de tancar-se. 

El conseller ha remarcat que durant el mes de juliol els casos han crescut exponencialment a la comunitat autònoma, amb 32 contagis en la primera setmana del mes, 62 en la segona i 193 en la setmana actual.