LA LLUITA CONTRA LA PANDÈMIA

El Regne Unit s'assegura 90 milions de dosis de la vacuna contra la Covid-19

Boris Johnson firma acords amb BioNtech, Pfizer i Valneva per adquirir els antídots

La xifra adquirida és superior al total de la població britànica, de 66 milions de persones

jmexposito53524257 bangkok  thailand   25 05 2020   a thai technician works at 200530145406

jmexposito53524257 bangkok thailand 25 05 2020 a thai technician works at 200530145406 / DIEGO AZUBEL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern britànic ha anunciat aquest dilluns la firma de dos acords per la compra d’un total de 90 milions de dosis de dues vacunes contra la Covid-19 que es troben en fase de desenvolupament. Un dels acords preveu la compra de 30 milions de dosis de la vacuna que està desenvolupant l’aliança entre l’empresa biotecnològica alemanya BioNtech i el laboratori nord-americà Pfizer. L’altre acord, per 60 milions de dosis, amb una opció per 40 milions addicionals, és amb el laboratori francès Valneva.

Aquests dos acords se sumen al firmat fa unes setmanes amb el grup britànic AstraZenecapor per 100 milions de dosis de la vacuna que desenvolupa la Universitat d’Oxford, considerada com un dels projectes més prometedors.

Les xifres de vacunes encarregades superen àmpliament les de la població britànica, que actualment és de 66 milions de persones. Els acords s’avancen a la producció de les vacunes, ja que de moment s’ignora si seran eficaces i quantes dosis seran necessàries perquè tinguin efecte en una persona.

En un comunicat, l’Executiu que dirigeix Boris Johnson remarca que amb aquest acord el Regne Unit s’assegura la possibilitat de «tenir un accés a una vacuna segura i eficaç el més ràpidament possible». «Aquest nou acord amb aquestes empreses farmacèutiques permetrà al Regne Unit tenir les millors possibilitats per obtenir una vacuna que protegeixi els més exposats», ha remarcat el ministre d’Empresa, Alok Sharma.

Notícies relacionades

Molt criticat per la gestió de la crisi, que ha causat més de 45.000 morts al Regne Unit, el Govern del primer ministre, Boris Johnson, va anunciar l’abril passat la creació d’una ‘task force’ per accelerar els esforços per produir una vacuna. Amb aquesta finalitat va obrir un registre de voluntaris per participar en els assajos de la vacuna, amb l’esperança d’aconseguir abans de l’octubre 500.000 participants potencials.

D’altra banda, el Govern ha firmat també amb AstraZeneca un acord per desenvolupar un tractament amb anticossos per a les persones que no puguin ser vacunades contra la Covid-19 a causa que tenen altres malalties.