Un altre pas enrere

Euskadi limita les sortides a residències i tanca centres de dia i colònies

La mesura s'ha pres a fi de frenar l'augment de contagis

Euskadi limita les sortides a residències i tanca centres de dia i colònies

Javier Etxezarreta

Es llegeix en minuts

El Periódico

Una altra comunitat que fa marxa va enrere per l’augment de casos de coronavirus. El departament de Salut del Govern basc ha decidit restringir les sortides i les visites als avis en les residències, així com tancar els centres de dia per a dependents i les colònies per a nens i joves a tot Euskadi.

La mesura s’ha pres a fi de frenar l’augment de contagis, que en les últimes hores han sumat un total de 115 nous infectats per la Covid-19. 

La consellera de Salut del Govern Basc, Nekane Murga, ha fet aquest anunci i informat de les últimes dades d’evolució de la pandèmia de coronavirus al País Basc en una compareixença davant els mitjans informatius que ha fet aquest migdia a la seu de l’executiu autonòmic a Sant Sebastià, segons recull Efe. 

Et pot interesar

Segons ha precisat, ahir, divendres, Osakidetza va fer 4.997 proves PCR en què va detectar 115 nous casos positius, dels quals 9 s’han localitzat a Araba, 43 a Biscaia i 63 a Guipúscoa, territori aquest últim on els principals focus se situen en els municipis de Tolosa, Getaria, Zarautz i Eibar, mentre que es donen per tancats o controlats els d’Orio i Oridizia.