LA LLUITA CONTRA LA COVID-19

Pedro Duque: «Espanya té la possibilitat de convertir-se en un subministrador de vacunes per al món»

El ministre assegura que les fàbriques espanyoles podran produir «milions de dosis en els últims mesos d'aquest any»

20200716 504225 duquemo2 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, ha assegurat que Espanya podria convertir-se en «un subministrador de vacunes per al món». Segons ha indicat en una entrevista per a Europa Press, Espanya té en l’actualitat diversos candidats espanyols a vacuna, dels quals 5, «uns quants més en pròxims mesos», estan ja en període de proves.

Llavors, tal com relata, serien les fàbriques espanyoles les que produirien aquestes vacunes espanyoles. «Hem donat ajuts per fer modificacions dels seus processos de producció perquè puguin produir milions de dosis en els últims mesos d’aquest any», ha indicat.

Notícies relacionades

Però el ministre també entreveu una altra opció, que les empreses espanyoles contactin amb multinacionals per «fabricar vacunes d’altres investigadors, d’altres marques». «Això està passant, demostra que Espanya té la possibilitat de convertir-se, a partir d’ara, en un subministrador de vacunes per al món», ha assegurat.

La previsió de poder disposar d’una vacuna a Europa és per al «primer semestre de l’any que ve», segons ha explicat Duque, que diu que l’objectiu és fabricar «centenars de milions de dosi». Per a això, els països de la UE estan negociant amb totes les empreses que tenen vacunes potencials.