08 d’ag 2020

Anar al contingut

El professor de la Universitat Rei Joan Carles denunciat per assetjament, suspès de sou i feina

El centre explica que la sanció implica 'de facto' la sortida del docent, ja que el seu contracte s'acaba abans

El Periódico

El professor de la Universitat Rei Joan Carles denunciat per assetjament, suspès de sou i feina

JOSE LUIS ROCA

La Universitat Rei Joan Carles (URJC) ha acordat aquest dimecres suspendre de sou i feina durant un període de 13 mesos el professor denunciat per assetjar diverses alumnes, segons han informat fonts universitàries.

Fonts de l’URJC indiquen que aquesta suspensió implica de facto la seva sortida de la universitat, ja que el seu contracte acaba abans del compliment de la sanció.

El professor és un docent vinculat a la Facultat de Ciències de la Comunicació i el procés investigador es va iniciar l’octubre del 2019, quan el degà d’aquest centre va rebre una denúncia per part de representants estudiantils sobre presumpte assetjament de diverses alumnes.

Captures de missatges de WhatsApp i correus

En xarxes socials i perfils estudiantils de la universitat es van fer ressò del cas i s’han difós captures del contingut de missatges per WhatsApp i correus sobre comentaris fets cap a una alumna.

«Podria dir que m’agrades molt de totes les formes possibles, incloses les que tenen a veure amb l’erotisme, les coses sexuals [...]. Estic fart de fracassar amb amors impossibles», recollia un dels missatges que es van incorporar a l’expedient d’informació reservada.

Per la seva part, el departament de la Facultat al qual pertany el docent va mantenir una reunió al maig per analitzar l’ocorregut, on es va decidir que no se li renovaria la vinculació amb la institució. El mateix rector, Javier Ramos, va explicar aquell mes els detalls de l’expedient d’informació reservada en una reunió amb directors de departament.

La Universitat Rei Joan Carles (URJC) comptarà el curs que ve amb un nou protocol contra l’assetjament i la proposta d’actualització serà sotmesa a consulta de la comunitat universitària, segons ha explicat a Europa Press el vicerector de Qualitat, Ètica i Bon Govern de la institució, Manuel Gértrudix.