PRINCIPI DE CONFINAMENT

Salut demana als veïns de diversos barris de l'Hospitalet que no surtin de casa

La conselleria suspèn les activitats culturals i esportives a la Torrassa, la Florida i Collblanc

Limita l'aforament de l'hostaleria al 50% i imposa la distància de seguretat de dos metres a les terrasses

zentauroepp54103042 l hospitalet de llobregat 13 07 2020  sociedad   brote de co200715083226

zentauroepp54103042 l hospitalet de llobregat 13 07 2020 sociedad brote de co200715083226 / Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez

Principi de confinament a l’Hospitalet de Llobregat. La Conselleria de Salut va demanar ahir als veïns dels barris de la Torrassa, la Florida i Collblanc que es quedin a casa i surtin només per treballar i per assumptes imprescindibles, com comprar o cuidar una persona dependent. És una recomanació, no una obligació, que, no obstant, reflecteix la preocupació que causa la situació d’aquest municipi veí de Barcelona. La mesura ha sigut avalada per la justícia, amb l’excepció del veto a les reunions de més de 10 persones. Aquests tres barris estan sent afectats per un fort brot de coronavirus que ja afecta 300 persones des de fa 15 dies, segons xifres de Salut i a les quals l’Ajuntament de l’Hospitalet dona veracitat.

Paral·lelament, Salut suspèn, durant els pròxims 15 dies, totes les activitats culturals (de cines, teatres i música) i les esportives, i tanca gimnasos i establiments d’oci nocturn. També en l’hostaleria l’aforament tornarà a ser limitat al 50%, el client sempre haurà de consumir a la taula (no a la barra), i a les terrasses hi haurà d’haver la distància de seguretat de dos metres entre taula i taula. Es mantenen els casals i colònies d'estiu. «Sabem que tindrà un impacte econòmic, però creiem que ho hem de fer ara», ha assenyalat aquesta tarda la consellera de Salut, Alba Vergés, des de l’Ajuntament de l’Hospitalet en una roda de premsa per anunciar aquestes mesures que afecten a unes 100.000 persones.

Aquestes mesures se sumen al tancament de totes les residències de gent gran de l’Hospitalet (al costat de les de Cornellà i Sitges) anunciat aquest matí per la Generalitat de Catalunya i també al tancament de les pistes esportives a l’aire lliure de l’Hospitalet diumenge passat.

«Als barris de la Torrassa, la Florida i Collbanc hi ha un increment de casos més gran que a la resta de l'Hospitalet i la resta de Catalunya», ja justificat Vergés, que ha insistit en la necessitat de portar mascareta, mantenir la distància de seguretat i una bona higiene de mans. «Demanem als veïns d’aquests barris que abaixin el nivell d’activitat social durant els pròxims 14 dies i que no es facin reunions de més de 10 persones tant en l’àmbit públic com en el privat», ha dit la consellera.

També a Pubilla Cases

Notícies relacionades

Junt amb Vergés hi havia l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, que ha fet una crida a la prudència i que ha concretat que, tot i que el repunt es concentra en aquests tres barris, també hi ha algun cas a Pubilla Cases. Marín ha explicat que el consistori va tenir coneixement del brot divendres passat a la tarda, una cosa que els va confirmar Salut. «El perfil de l’infectat és el d’un jove d’entre 20 i 50 anys. S’encomanen més dones que homes, i també nens», ha dit. 

L’alcaldessa també dona per veraços aquests 300 infectats comptabilitzats per Salut. «Són xifres oficials que no discutim», ha dit. Ha demanat a la població respectar, més que mai, les mesures de prevenció, entre altres motius pel risc d’expansió del virus a altres municipis. «Som una ciutat envoltada de ciutats. El que vagi bé per a l’Hospitalet va bé per a l’àrea metropolitana, i al revés. Volem contribuir a la seguretat sanitària de la població», ha insistit Marín. El consistori ha reforçat la vigilància als carrers i places per evitar aglomeracions