a puntades de peu i cops de puny

Investiguen una batalla campal durant la matinada de diumenge a Sitges

Desenes de joves es barallen tres vegades al centre del municipi a prop de la zona d'oci nocturn

Investiguen una batalla campal durant la matinada de diumenge a Sitges
Es llegeix en minuts

Gemma Sánchez / ACN

La Policia Local de Sitges i els Mossos investiguen una batalla campal que va tenir diumenge a la matinada al centre de Sitges. Desenes de joves es van enfrontar amb puntades de peu, cops de puny i empentes a prop de la zona on es concentren els locals d’oci nocturn.

La baralla multitudinària va començar cap a les quatre de la matinada i es va dispersar arran de la intervenció policial, però es va repetir dues vegades als carrers pròxims. De resultes dels enfrontaments hi va haver dos ferits i cap persona detinguda, si bé la policia ha fet fins ara dues identificacions a partir dels vídeos dels fets que circulen per les xarxes socials.

Els participants en les baralles tenen entre 16 i 20 anys, segons apunten fonts policials. Després del primer enfrontament, la Policia Local va haver d’actuar pels volts de les cinc de la matinada avisats per una altra baralla a pocs metres de la primera, que es va reproduir minuts després a un altre carrer pròxim. Analitzant les imatges i tenint en compte la proximitat dels carrers on hi va haver els tres focus de la batalla campal, l’inspector en cap de la Policia Local de Sitges, Rafael Pino, veu «clar que eren els mateixos».

Segons assenyala Pino a l’ACN, els primers indicis de la investigació no apunten a cap causa racista o homòfoba com a detonador dels enfrontaments. Tot i així, l’inspector insisteix que la investigació continua oberta i s’espera que alguna de les víctimes formalitzi una denúncia.

Aquest dimarts al matí, tot i que no se n’havia presentat cap, Pino assegura que diverses persones implicades en les baralles del cap de setmana són «conegudes» pels cossos policials per haver participat en baralles de dies anteriors. En aquest sentit, explica que a principis de juliol la Policia Local va haver d’intervenir en un enfrontament multitudinari a mitja tarda enmig del carrer, en el qual hi havia alguns joves que també hi eren diumenge.

En aquest cas, Pino relata que els dos grups van acabar agredint els agents de la Policia Local, uns dels quals va resultar ferit lleu. Aquell dia hi va haver un detingut.

Et pot interesar

De resultes de les baralles anteriors i tenint en compte la batalla campal de diumenge a la matinada, la Policia Local i els Mossos treballen en un operatiu per reforçar la vigilància al centre de Sitges de cara al cap de setmana vinent amb l’objectiu d’evitar un nou episodi d’agressions.

L’inspector en cap de la policia lamenta que els enfrontaments s’han convertit en el ‘modus vivendi’ d’aquests joves. «Hauríem d’anar a la causa del problema, més que a la reacció. ¿Què està passant que la joventut, en la situació d’alarma sanitària en què ens trobem, està en una zona d’oci i està lluitant? », es pregunta abans d’instar a fer una «reflexió social» i demanar més implicació dels pares dels joves implicats en els fets.