Una baralla en un tren acaba amb tres vigilants ferits i dos detinguts

La baralla ha tingut lloc a l'estació de Pineda de Mar

Dos agents de seguretat han hagut de ser traslladats a l'hospital

mi-pelcula-2 vid 01 195636 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una baralla dins d’un tren que parava a l’estació de Pineda de Mar s’ha saldat amb tres vigilants de seguretat ferits dos joves detinguts, un d’ells menor d’edat. Els vigilants han definit l’incident com «una batalla campal». Dos dels tres ferits han sigut derivats a l’hospital per les lesions ocasionades. 

La baralla ha començat entre un grup de joves, poc abans de les set del matí, que viatjaven en un comboi que traçava la línia R1 des de Blanes fins a Barcelona, segons informen els Mossos d’Esquadra. Ha sigut a l’estació de Pineda de Mar on el tren ha estacionat i tres vigilants de seguretat de l’estació han intervingut per separar els assaltants, que també estaven ocasionat destrosses al tren. Els tres vigilants han sortit ferits de l’incident amb contusions.

Segons explica Antonio Carmona, portaveu de Renfe a Catalunya, dos dels tres vigilants ferits han hagut de ser traslladats a l’hospital per les ferides. Un d’ells ha sigut atès amb quatre punts de sutura, i l’altre, amb dos. A causa dels cops, un dels ferits ha perdut la visió temporal d’un ull. Els vigilants han definit l’incident a la companyia com «una batalla campal», segons afirma Carmona.

Finalment els Mossos d’Esquadra han acabat intervenint en l’incident, i han detingut dos joves, tots dos de nacionalitat espanyola. Al més gran dels dos detinguts, de 19 anys d’edat, se l’acusad’un delicte de lesions i de malmetre  el tren. Al segon detingut, que és menor d’edat, a més, se li imputa un delicte d’amenaces. En les pròximes hores hauran de prestar declaracions davant el jutge, i en el cas del menor, el fiscal de menors. 

Incivisme al sortir de la discoteca

Notícies relacionades

La companyia nega que els vigilants de seguretat no tinguin prou indumentària, sinó que culpen l’«incivisme dels joves que surten de discoteques» com la causa. «Cada any invertim 15 milions d’euros per reforçar la seguretat», recorda Carmona, però recorda que els responsables de l’ordre públic són els policies: els Mossos i les policies locals. 

«Estem preocupats perl’incivisme de la nostra societat, ara ha passat en un tren però és habitual que joves que surten de discoteques malmetin l’espai públic», diu. Una cosa, defineix, que sol tenir lloc especialment en els serveis de transport.