AL FORAT DE LA VERGONYA

Mor un noi en una baralla a Barcelona

Els Mossos busquen l'agressor, que ha fugit del Pou de la Figuera

whatsapp-video-2019-12-12-at-171645 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez

Una baralla entre dos joves ha acabat en un apunyalament mortal. Els fets han ocorregut cap a les 16.30 hores al Pou de la Figuera de Barcelona, popularment conegut amb el sobrenom del Forat de la Vergonya. Un dels joves li ha clavat a l’altre un ganivet al coll i ha fugit. Uns veïns han tractat sense èxit de mantenir-lo amb vida abans que arribés l’ambulància.  

Algunes dotacions dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona han arribat a la plaça minuts després i l’han acordonat. També han tapat el cos del jove amb una manta tèrmica i l’han envoltat amb lones per protegir-lo de les mirades dels curiosos. Diversos nois presents en la baralla han sigut retinguts, identificats i interrogats pels agents. L’objectiu prioritari era aconseguir una primera descripció de l’autor, que han aconseguit: vestia de negre i ha fugit amb bicicleta per l’Arc de Triomf.

Alguns veïns que coneixien la víctima expliquen que tenia 19 anys i freqüentava el parc gairebé diàriament. Sobre el presumpte agressor no n’han dit res, només que també era molt jove. Tots dos són d’origen magribí. Als bancs d’aquest recinte acostumen a passar la tarda grups de joves, alguns són extutelats per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència que deixen el sistema de protecció de la Generalitat quan fan els 18 anys sense haver aconseguit una feina ni un sostre i es queden en terra de ningú. Alguns veïns assenyalen que les baralles són freqüents al parc. El que ha passat aquesta tarda, subratllen, ha sigut diferent perquè a la baralla prèvia a l’apunyalament amb prou feines hi ha hagut crits.

Les primeres persones que han anat a socórrer la víctima, estirada al mig de la plaça, han sigut una veïna i un treballador de Barcelona Neta que tenia una farmaciola al vehicle. La gravetat del tall, no obstant, ha provocat que morís al cap de pocs minuts. 

Notícies relacionades

Agents de la Guàrdia Urbana han trobat en un dels parterres un ganivet de grans dimensions tot i que, pel que sembla, l’arma amb què s’ha comès el crim s’ha recuperat en un altre lloc. 

La mort violenta d’aquest noi suposa fer pujar a 17 les víctimes d’homicidis registrats a Barcelona durant aquest 2019. A pocs metres del Pou de la Figuera va ser assassinatun indigent a principis d’agostd’un cop d’ampolla al cap. El setembre del 2017 un altre jove de 19 anys de nacionalitat algeriana va ser assassinat a la mateixa plaça. 

Temes:

Catalunya