Sis alcaldes del Baix Segrià (Lleida) no apliquen el nou confinament del Govern

Els ajuntaments implicats demanen rebre «informació molt més detallada» en la qual quedi clar què s'ha de fer des dels consistoris i les autoritats sanitàries

zentauroepp54102441 pla mitj  on es poden veure diversos alcaldes de municipis d200713190756

zentauroepp54102441 pla mitj on es poden veure diversos alcaldes de municipis d200713190756 / Oriol Bosch

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcalde d’Alcarràs, Manel Ezquerra, ha assegurat aquest dilluns que els sis pobles del Baix Segrià (Lleida) afectats pel confinament domiciliari anunciat pel Govern diumenge, Aitona, la Granja d’Escarp, Massalcoreig, Soses, Seròs, Torres de Segre i Alcarràs no apliquen les mesures fins que no coneguin el decret llei que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat.

Ezquerra ha fet aquestes declaracions a Alcarràs, en una roda de premsa en la qual hi havia tots els alcaldes excepte el de Massalcoreig (Francisco Juste Guardiola, del PP) i a la qual no ha assistit l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, tot i que el municipi també està afectat, al no pertànyer al Baix Segrià.

«Som de diferents partits polítics, no va de política va d’una crisi sanitària que tots hem de treballar per sortir endavant de manera conjunta, fa falta sumar. Volem treballar de costat amb el Govern i ser una part per sortir del problema», ha remarcat l’alcalde d’Alcarràs.

La diversitat política es fa patent en el fet que d’entre els sis alcaldes, a més d’Ezquerra (Sempre Alcarràs) i Juste Guardiola (PP), l’alcaldessa de Soses Sandra Marco és d’ERC-AMJosep Antoni Romia, alcalde de Seròs, és de JxC Joan Carles Miró, alcalde de Torres de Segre, és de Junts per Torres.

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol (de JxCat), ha demanat que els ajuntaments rebin «informació molt més detallada» en la qual quedi clar què s’ha de fer des dels consistoris i les autoritats sanitàries.

«La ciutadania està desorientada, però jo suposo que tots volem vèncer la pandèmia, nosaltres ajudarem que la ciutadania ens entengui però que no ens facin decidir els alcaldes, no som juristes», ha afirmat Pujol.

Els sis alcaldes han sol·licitat «concreció» a les autoritats competents en la matèria per aclarir la situació en la qual es troba en aquests moments el territori després de «l’embolic» després dels diferents posicionaments contradictoris que s’han fet públics.

Notícies relacionades

Per la seva banda, l’alcalde de la Granja d’Escarp, Manel Solé de JxCAT-JUNTS, ha afirmat que els alcaldes han complert tot el que s’ha anat acordant i que ja van avisar de la complexitat de la campanya de la fruita.

«En aquesta reunió volem mostrar la unitat, no és el moment de fer retrets. Volem mostrar la mà estesa cap al Govern, no és el moment de fer retrets, és moment de sumar, de veure què és necessari millorar», ha afirmat.