Un jugador de la Premier League revela la seva homosexualitat en una carta anònima

1
Es llegeix en minuts

«Un malson total». Un jugador de la Premier League va revelar aquest dissabte, en una carta oberta anònima, les raons que li impedeixen parlar lliurement de la seva sexualitat, en un mitjà que considera «no preparat» perquè un jugador surti de l’armari.

Actualment no hi ha cap jugador que s’hagi declarat gai a la Premier League. L’únic que va anunciar ser homosexual a Anglaterra durant la seva carrera va ser Justin Fashanu el 1990. Si bé, víctima d’insults i comportaments homòfobs després de la seva declaració, l’antic atacant del Norwich i el Nottingham Forest es va suïcidar vuit anys després.

Precisament, a través de la Fundació Justin Fashanu, dirigida per la seva neboda Amal, el futbolista anònim va publicar la carta, en la qual descriu la seva difícil vida quotidiana.

«Hi ha una cosa que em distingeix dels altres jugadors de la Premier League», va confessar. «Soc homosexual. Fins i tot el fet d’escriure aquesta carta és un gran pas per mi. Només els membres de la meva família i un cercle d’amics pròxims coneixen la meva sexualitat. No em sento preparat per compartir-ho amb el meu equip o el meu entrenador», va afegir el jugador.

«És difícil. Passo la major part de la meva vida amb aquests nois i quan entrem al camp, som un equip. Malgrat tot, alguna cosa dins meu em fa impossible ser obert amb ells sobre el que sento. Espero sincerament que un dia, pròximament, ho pugui fer», va afegir.

Troy Deeney, davanter del Watford, recentment va revelar que probablement hi hagi un jugador gai o bisexual a cada equip.

Notícies relacionades

L’autor de la carta, conscient de la seva homosexualitat des dels 19 anys, va precisar: «Em sento traït i tinc por que revelar la veritat sobre alguna cosa ho empitjori tot. Tot i que el meu cor em diu de vegades que ho hauria de fer, el meu cap diu sempre el mateix: ¿Per què arriscar-ho tot?». 

«La veritat és que no penso que el futbol estigui preparat perquè un jugador surti de l’armari. Fa falta que l’esport  canviï radicalment perquè em senti capaç de fer aquest pas», va afegir.