acció solidària

La Fundació La Caixa recolza els Bancs d'Aliments

Una iniciativa de l'entitat recapta 3,3 milions d'euros per a oenagés dedicades a la recollida de menjar

zentauroepp54077770 sociedad  la fundaci n  la caixa   con el apoyo operativo de200711164203

zentauroepp54077770 sociedad la fundaci n la caixa con el apoyo operativo de200711164203

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’acció solidària ‘Cap llar sense aliments’, impulsada per la Fundació La Caixa, amb el recolzament operatiu de CaixaBank, tanca amb un total de 3,3 milions d’euros recaptats. Amb aquest import s’han aconseguit 3.600 tones d’aliments bàsics, que s’han distribuït entre els 54 Bancs d’Aliments associats en la federació espanyola que engloba aquestes entitats (Fesbal), a fi d’ajudar milers de persones en situació de vulnerabilitat.

L’objectiu de la campanya és respondre, de forma excepcional, a l’emergència social derivada de la crisi sanitària, a més de cobrir la demanda habitualment atesa mitjançant les campanyes presencials de recollida, que s’han vist afectades per la pandèmia. Com a resposta a la bona acollida de la iniciativa i a l’apressant necessitat, la Fundació La Caixa va decidir aportar un milió d’euros addicionals a la iniciativa.

Moments de dificultat

Notícies relacionades

Els Bancs d’Aliments calculen que, durant la pandèmia, la demanda ha augmentat un 50% en comparació amb les mateixes dates l’any anterior i han detectat un increment de noves persones que sol·licitaven per primera vegada ajuda alimentària a les entitats benèfiques. Gran part d’elles s’han vist afectades pels ertos o s’han quedat sense ingressos a causa de la impossibilitat de realitzar treballs informals durant l’estat d’alarma. 

El 2019, aquestes entitats van atendre 1,1 milions de persones, repartint 144,5 milions de quilos de menjar en col·laboració amb més de 7.300 institucions benèfiques. S’estima que aquest any podrien superar la xifra d’1,5 milions de persones ateses. «En moments de dificultat, la nostra responsabilitat més gran és aconseguir que ningú quedi enrere. Durant la pandèmia, la ciutadania i les entitats han demostrat el seu compromís amb les persones més vulnerables, i això s’ha vist reflectit en la resposta ciutadana a aquesta campanya que ajudarà milers de famílies», recalca el president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé.