d'Espanya sense poder viatjar

Famílies adoptants: «No hi haurà nova normalitat fins que no tinguem aquí els nostres fills»

Han fet una crida a l'Administració perquè no les «abandoni» i li demanen que «negociï» amb els països on hi ha els seus fills

nacimientos-bebs

nacimientos-bebs

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Famílies adoptants que no han pogut viatjar a l’estranger a recollir els seus fills a causa de la pandèmia de la Covid-19 i que continuen sense poder fer-ho han fet una crida a l’Administració perquè no les «abandoni», li demanen que «negociï» amb els països destinataris i remarquen que no hi haurà «nova normalitat» per a elles fins que no tinguin els seus fills a Espanya.

«La nova normalitat no existirà, ni cap altra, fins que no tinguem aquí els nostres fills, i veiem que ningú està fent res per intentar negociar amb els països destinataris, perquè se’ns tracti amb prioritat, i no acabar volant com qualsevol altre turista d’aquí a uns mesos quan puguem comprar un bitllet en qualsevol agència de viatges», ha precisat a Europa Press la portaveu de la plataforma Familias Adoptantes con el Corazón en la Maleta, Ana Bernal.

Ja són 40 famílies les que s’han unit a aquest grup i, de moment, segons explica Bernal, només han pogut viatjar aquelles que han adoptat a la República Dominicana i a Bulgària, que van partir cap al seu destí el cap de setmana passat. La resta continuen a l’espera. Un total de 15 d’aquetses famílies han de viatjar a l’Índia i s’estan dirigint al Ministeri d’Exteriors, al Consolat espanyol a Nova Delhi i a l’Ambaixada de l’Índia a Madrid.

«Estem rebent respostes ineficaces, moltes bones paraules per part de les autoritats, però no veiem cap iniciativa, no veiem que s’estigui negociant amb l’Índia, en el meu cas, no veiem una solució o, almenys, no ens l’expliquen», protesta Bernal.

Segons precisa la portaveu d’aquest grup de famílies, reben correus en què els diuen que senten molt la seva situació però elles adverteixen que «el recolzament moral» del confinament «ja es va gastar» i ara el que exigeixen són «solucions» perquè se’ls doni prioritat a l’hora de viatjar. A més, tot i que la plataforma aglutina 40 famílies, adverteixen que són una proporció petita respecte a totes les famílies a Espanya que estan en la seva mateixa situació.

Notícies relacionades

També s’han posat en contacte a través de les xarxes socials amb famílies d’altres països, com Itàlia, Malta i Bèlgica, que, a diferència d’elles, «se senten bastant avalades», i fins i tot han demanat al director d’Assumptes Consulars que es posi en contacte amb altres països per col·laborar, una petició a la qual han rebut «paraules molt amables però buides», segons lamenta Bernal.