ALERTA SANITÀRIA

Les autoritats sanitàries fan el test de la Covid als nens de les colònies del Club de Polo

Tres monitors, així com set treballadors dels restaurants, han donat positiu en coronavirus

L'entitat esportiva ha decidit fer testos a tots les persones que treballen a les instal·lacions

zentauroepp54017166 real club de polo de barcelona foto rcp200706182845

zentauroepp54017166 real club de polo de barcelona foto rcp200706182845

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

Les autoritats sanitàries han començat a fer les proves de la Covid-19 als 300 nens que han participat fins ara a les colònies i els campus esportius del Club de Polo de Barcelona, després del contagi de dos monitors, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO. La direcció de l’entitat esportiva ha clausurat el conjunt d’aquestes activitats, en què participen uns 300 alumnes, com a mesura de prevenció.  Els pares dels menors que van tenir contacte amb els tres monitors infectats han rebut trucades de centres hospitalaris perquè anessin amb els seus fills per fer-se el test. 

L’alarma va saltar a començaments de setmana, quan la direcció del club va tenir coneixement que el cuiner d’un dels restaurants de les instal·lacions havia donat positiu en el test. Arran d’aquest fet, l’entitat va decidir realitzar proves PCR als empleats de la restauració, tant cuiners com cambrers. Dels 50 treballadors, a set se li va diagnosticar que estaven infectats del coronavirus i dos més eren dubtosos. Per això s’ha decidit mantenir el tancament dels dos restaurants i del bar de la piscina, que inicialment era per un període de 48 hores.

Aquest focus de contagi va provocar que l’entitat decidís fer el test de la Covid als més de 80 monitors de les colònies i dels campus esportius organitzats aquest estiu. El resultat: tres d’aquests empleats han donat positiu, tot i que no presentaven símptomes aparents. Dos d’aquests monitors desenvolupaven el seu treball al campus de pàdel i l’altre en la de colònies. Davant aquesta situació, el club ha procedit a suspendre aquestes activitats. Els responsables de cada àrea han contactat o ho faran amb els pares dels nens que s’han relacionat amb aquests tres infectats. 

Carta als socis

El club, igual com van fer amb la clausura dels dos restaurants, han comunicat als seus socis a través d’una carta la cancel·lació. La missiva, a la qual tingut accés EL PERIÓDICO, afirma que tot i que les instal·lacions a disposició de les colònies i campus d’aquest any «s’hagin ampliat de forma considerable per ajudar el distanciament entre els diferents grups», ara per ara, no és possible garantir la salut dels menors.

Notícies relacionades

La suspensió no només afecta les colònies i als campus de per a menors, sinó també els intensius de pàdel i d’hoquei i els campus per a adults i universitaris de tennis. No es descarta reactivar les activitats «més endavant si es cregués que es donen les circumstàncies apropiades». Mentrestant, l’entitat tornarà els imports abonats pels dies o les setmanes que no es faran. El club, igualment, ha fet una crida a la calma «ja que les activitats s’han dut a terme sobretot a l’aire lliure, cosa que redueix enormement la possibilitat de contagi».

Les decisions preses pel club, segons aquesta carta, «són molt més exigents, pel que fa a la prudència i rigor, a les recomanacions de les autoritats sanitàries (tot i que compten amb la seva aprovació), però creiem que són les més oportunes atès el context social global que vivim actualment». La resta d’instal·lacions de l’entitat estan obertes.

Temes:

Coronavirus