CRIDA des de lleida

L'hospital Arnau de Vilanova reclama «directrius urgents» als polítics

La junta clínica i la direcció d'atenció primària vol que s'«intensifiquin les mesures» davant el brot del Segrià

zentauroepp54036717 soc200708163549

zentauroepp54036717 soc200708163549 / Ramon Gabriel

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els membres de la junta clínica de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida (HUAV) i la Direcció d’Atenció Primària han llegit aquest dimecres un manifest en el qual demanen que «les institucions pertinents implicades estableixin directrius clares i urgents, i que intensifiquin les mesures fins ara instaurades», davant del brot de coronavirus a la comarca del Segrià (Lleida).

«Amb l’objectiu de poder controlar la transmissió, el contagi i l’extensió del brot, evitant així conseqüències més greus en la salut de la població, preguem als ciutadans que realitzin un compliment estricte de les mesures de prevenció, distanciament, contacte social i higiene», recull també el manifest.

Notícies relacionades

La junta assegura que vol transmetre que els professionals sanitaris fan i faran «tots els esforços possibles per donar cobertura a la situació clínica que es requereixi» i expressa la seva preocupació per les dades epidemiològiques actuals i per la seva evolució en un futur pròxim.

Aquesta demanda dels professionals sanitaris de l’Arnau de Vilanova es produeix després que la presidenta de la Junta de Personal reclamés dimarts reforços de professionals, i de manera permanent. «La situació ens preocupa moltíssim, perquè tenim la meitat del personal de vacances», va subratllar. «Fa temps que denunciem falta de personal, que no es compleixen les ràtios, i que tenim una infraestructura que ha quedat obsoleta», recorda.