en un hostal

Madrid tenia des de feia 15 dies la custòdia del nen suposadament assassinat per la seva mare

La progenitora havia deixat a la tauleta de l'habitació una nota explicant que no volia viure sense el seu nen

La dona, amb trastorns mentals, podria haver matat asfixiant el seu propi fill i després haver-se tret la vida penjant-se

zentauroepp54015179 madrid200707134138

zentauroepp54015179 madrid200707134138 / Eduardo Parra

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Comunitat de Madrid tenia des de feia dues setmanes la custòdia del nen de 5 anys suposadament assassinat el cap de setmana passat per la seva mare en un hostal del centre de la capital i ja tenia plaça assignada en un centre públic tutelat, han informat fonts de la Conselleria de Polítiques Socials, Igualtat, Famílies i Natalitat.

La pròxima retirada del nens de mans de la seva mare per part de l’Administració pública per diversos motius, encara sense determinar, hauria sigut el detonador que el va portar a matar el seu fill, segons les primeres indagacions policials.

Segons expliquen des de la conselleria, s’estava seguint el protocol establert en aquests casos, ja que no es pot retirar de sobte el nen d’una mare per no causar-li traumes en el futur.

La mare havia deixat a la tauleta de l’habitació una nota explicant que no volia viure sense el seu fill, han explicat a Europa Press fonts policials, que assenyalen que la dona patia problemes mentals. De fet, els seus familiars van assegurar als agents que no els estranyava aquest tràgic desenllaç.

Els fets van tenir lloc a l’hostal residència Levante, situat al número 6 del carrer de Postigo de San Martín de Madrid. Mare i fill van arribar a l’hostal dissabte a la nit i «van actuar amb total normalitat», segons han dit als periodistes els responsables de l’establiment, que van confirmar que eren la primera vegada que s’allotjaven allà.

Diumenge al matí van demanar que no els arreglessin l’habitació i des d’aleshores no havien escoltat sorolls dins, per la qual cosa el matrimoni que regenta l’hostal van trucar aquella mateixa nit a la Policia estranyats de la falta de moviments a l’habitació número 6. Els agents van comprovar que la dona no tenia requeriments previs i els van demanar que si persistia la mateixa situació tornessin a trucar dilluns al matí.

I així ho van fer. Fins allà es van desplaçar diversos agents de la comissaria de Centro, que entorn de les 10.20 hores van comprovar que dins de l’habitació no responia ningú i que estava tancat per dins. Per això, van accedir als balcons i van veure des de la finestra exterior que jeien mortes les dues persones. Per això, van trencar el vidre i van entrar per comprovar-ho.

A l’espera de l’autòpsia

Notícies relacionades

Segons les primeres indagacions a l’espera de confirmació de l’autòpsia, la dona podria haver matat asfixiant el seu propi fill i després haver-se tret la vida penjant-se, com apuntaria la disposició dels cossos i els objectes trobats en l’escena del crim. També hi havia ansiolítics a la tauleta, però no se sap si la dona els va utilitzar per adormir el nen abans d’asfixiar-lo o per prendre-se’ls ella abans de suïcidar-se.

El Grup V d’Homicidis de la Direcció Superior de la Policia de Madrid està investigant el filicidi i ja ha comunicat els fets als familiars de les víctimes, que són espanyols, la majoria oriünds de Badajoz. Els cossos van ser traslladats ahir a la tarda a l’Institut Anatòmic Forense de Madrid i els agents es troben a l’espera dels resultats.