DOBLE INFANTICIDI A VILOBÍ D'ONYAR

Una dona mata suposadament les seves dues filles i se suïcida a Girona

La dona s'ha llançat des d'un pont de l'AP-7 a Salt i ha sigut atropellada per un camió

El pare ha trobat els cadàvers de les menors quan ha tornat de treballar

mujer-ninas / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra investiguen la mort violenta de dues nenes d’entre 5 i 6 anys aquest divendres a Salitja, a Vilobí d’Onyar. La mare, de 39 anys, s’ha suïcidat al llançar-se des d’un pont de l’AP-7 a Salt. Ha deixat el cotxe a la cuneta i s’ha llançat a l’autovia, on ha sigut arrossegada per un camió. Un helicòpter medicalitzat ha traslladat a la dona a l’Hospital Josep Trueta de Girona en estat crític on ha mort hores després.

En declaracions als periodistes, el cap de l’Àrea d’Investigació Criminal dels Mossos a Girona, Carles Martínez, ha detallat que ha sigut el pare que cap a les 13.30 hores ha trucat al telèfon d’emergències 112 per advertir que havia trobat els cadàvers, amb evidents signes de violència, a casa seva. Martínez ha remarcat que els Mossos d’Esquadra, a partir de com han trobat la casa quan han arribat al lloc, no tenen «cap tipus de dubte» que es tracta d’una «mort violenta bastant greu».

Segons han indicat fonts de la investigació, els Mossos d’Esquadra treballen amb la principal hipòtesi que la dona ha matat les seves dues filles i posteriorment ha intentat suïcidar-se. Investiguen si una aixada que han trobat durant la inspecció ocular podria ser l’arma del doble crim.

No hi havia denúncies

L’ajuntament no té constància de denúncies prèvies, ni els serveis socials havien sigut alertats de cap problemàtica en la família, empadronada al municipi des del 2014, que estava formada pel pare, la mare i les nenes, i convivien en una mateixa casa a la carretera de Caldes, al nucli de Salitja. Les dues germanes no estaven escolaritzades i era la seva mare qui els feia classe a casa, segons fonts pròximes al cas.

La policia investiga si la mare és l’autora de la mort de les nenes, la principal hipòtesi fins ara, segons informa el ‘Diari de Girona’.

La mare s’ha llançat des d’aquest pont a l’autopista AP-7. / DIARI DE GIRONA / DAVID APARICIO

Vilobí decreta tres dies de dol 

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Vilobí d’Onyar ha decretattres dies de doloficial i ha convocat un minut de silenci per aquest dissabte a les onze del matí. El consistori ha suspès tots els actes previstos per aquest cap de setmana, la majoria relacionats amb La Marató de TV-3, i ha demanat «màxim respecte per a la família».

En un comunicat, l’ajuntament ha expressat el seu condol i «està» rabiós per uns «fets tristos i lamentables». També recorda que s’ha de «respectar el secret de sumari», demanen «la màxima serenitat possible» i emplacen els mitjans de comunicació a contactar amb el consistori per «poder garantir la intimitat dels veïns».