al centre de la ciutat

'Sant Simón et cuida': un mosaic amb el rostre de l'epidemiòleg presideix un carrer de Madrid

L'artista Basket of Nean ha instal·lat a Lavapiés una representació de la nova icona pop sorgida de la pandèmia

simongrafiti

simongrafiti

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

‘Sant Simón’ vigila ja un dels carrers del centre de Madrid. Es tracta d’un mosaic de l’artista urbà Basket of Nean que representa el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón. I l’obra, és clar, ha sigut instal·lada al carrer de San Simón del madrileny barri de Lavapiés.

El mateix artista ha difós en xarxes socials la seva nova composició amb l’etiqueta ‘Sant Simón et cuida’ amb una picada d’ullet a l’epidemiòleg, que ha cobrat gran popularitat durant la pandèmia, a l’instal·lar-la en un carrer amb el seu nom. Aquest és un exemple més de la conversió del director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries en una autèntica icona pop, que ha arribat a inspirar samarretes i banderes. Sense anar més lluny, ja havien aparegut altres murals amb la figura de l’epidemiòleg en diferents localitats del país. 

Fernando Simón, protagonista a València d’un grafiti de l’artista JWarx / Miguel Lorenzo)

Notícies relacionades

Per la seva banda, l’artista Basket of Nean es caracteritza per realitzar mosaics que simulen una imatge pixelada i ja ha protagonitzat altres intervencions a la capital espanyola, com a Augusto Figueroa i al carrer de San Onofre.

En xarxes socials el mosaic de Simón ha sigut comentat, amb usuaris que celebraven aquesta obra enfront d’altres que la criticaven, a part dels que s’ho prenien amb humor.