ACCÉS A LA UNIVERSITAT

¿Quan són les proves de selectivitat a cada comunitat autònoma?

El coronavirus ha provocat canvis de dates, de llocs d'exàmens i flexibilització de continguts

¿Quan són les proves de selectivitat a cada comunitat autònoma?
Es llegeix en minuts

El Periódico

Igual que ha marcat el curs escolar 2019-2020, la pandèmia del coronavirus també ha alterat els exàmens de selectivitat dels estudiants espanyols. Les proves d’accés a la universitat (PAU) 2020, que estaven programades per a la primera quinzena de juny, s’han retardat fins a la primera quinzena de juliol.  

Tot i que en la majoria de comunitats, les PAU es fan la setmana del 6 de juliol, a Navarra, els exàmens es van fer els passats 23, 24, 25 i 26 de juny mentre que a Astúries, Castella i Lleó, Extremadura i les Canàries es fan aquesta setmana.

En algunes autonomies, a més, per evitar aglomeracions d’estudiants i amb aquests, possibles contagis, s’ha afegit un quart dia d’exàmens s’han ampliat franges horàries, i s’ha decidit fer les proves en instituts i centres de batxillerat més pròxims al domicili dels alumnes. Aquestes tres mesures s’han adoptat, per exemple, a Catalunya.

A continuació repassem quan són les PAU, també anomenades Avaluació per a l’Accés a la Universitat (EVAU) per comunitats autònomes i algunes de les claus d’aquests exàmens. 

Andalusia

Els exàmens en convocatòria ordinària seran el 7, 8 i 9 de juliol. En convocatòria extraordinària, el 14, 15 i 16 de setembre.

Aragó 

Els exàmens en convocatòria ordinària seran el 7, 8 i 9 de juliol. En convocatòria extraordinària, el 9, 10 i 11 de setembre.

Cantàbria 

Els exàmens en convocatòria ordinària seran el 8, 9 i 10 de juliol. En convocatòria extraordinària, 8, 9 i 10 de setembre.

Castella-la Manxa

Els exàmens en convocatòria ordinària seran el 6, 7 i 8 de juliol.  En convocatòria extraordinària, 1, 2 i 3 de setembre.

Castella i Lleó

Els exàmens en convocatòria ordinària seran el 1, 2 i 3 de juliol.  En convocatòria extraordinària, 10, 11 i 12 de setembre.

Catalunya

Els exàmens en convocatòria ordinària seran 7, 8, 9 i 10 de juliol. Encara està pendent de fixar les dates de la convocatòria extraordinària. Al calendari català de les PAU, el pròxim 3 de juliol es donaran a conèixer els llocs on els alumnes faran les proves. Els horaris es poden consultar aquí. Els resultats dels exàmens es publicaran el 27 de juliol i la preinscripció universitària s’haurà de fer abans del 29 de juliolLes notes de tall del 2019 van ser aquestes.

Comunitat de Madrid

Els exàmens en convocatòria ordinària seran 6, 7, 8 i 9 de juliol.  En convocatòria extraordinària, 8, 9 i 10 de setembre.

Comunitat Foral de Navarra

Els exàmens en convocatòria ordinària es van fer els dies 23, 24, 25 i 26 de juny. En convocatòria extraordinària seran 21, 22 i 23 de juliol.

País Valencià

Els exàmens en convocatòria ordinària seran 7, 8 i 9 de juliol. En convocatòria extraordinària, 8, 9 i 10 de setembre.

Extremadura

Els exàmens en convocatòria ordinària seran 30 de juny, 1 i 2 de juliol.  En convocatòria extraordinària, 1, 2 i 3 de setembre.

Euskadi

Els exàmens en convocatòria ordinària seran 6, 7 i 8 de juliol.  En convocatòria extraordinària, 20, 21 i 22 de juliol.

Galícia

Els exàmens en convocatòria ordinària seran 7, 8 i 9 de juliol. En convocatòria extraordinària, 15, 16 i 17 de setembre.

Illes Balears

Els exàmens en convocatòria ordinària seran 7, 8 i 9 de juliol. En convocatòria extraordinària, 8, 9 i 10 de setembre.

Illes Canàries

Els exàmens en convocatòria ordinària seran 1, 2, 3 i 4 de juliol.  En convocatòria extraordinària, 10, 11 i 12 de setembre.

La Rioja

Els exàmens en convocatòria ordinària seran 8, 9 i 10 de juliol. En convocatòria extraordinària, 2, 3 i 4 de setembre.

Principat d’Astúries

Els exàmens en convocatòria ordinària seran 30 de juny, 1 i 2 de juliol. En convocatòria extraordinària, 21, 22 i 23 de juliol.

Regió de Múrcia

Els exàmens en convocatòria ordinària seran 6, 7 i 8 de juliol. En convocatòria extraordinària, 9, 10 i 11 de setembre.

Flexibilització d’exàmens

Et pot interesar

D’acord amb el Ministeri d’Educació i Universitats, i per atendre els inconvenients que ha suposat la supressió de les classes presencials, aquest any la selectivitat flexibilitzarà els seus continguts. L’adaptació dels exàmens de la PAU s’ha fet, en primer lloc, tenint en compte que els centres de batxillerat són autònoms en el disseny de la temporalització dels continguts i activitats d’aprenentatge. Això implica que l’adaptació no podia passar per una reducció dels temaris, ja que això suposaria un desavantatge inicial important, sinó per flexibilitzar l’optativitat ja existent en els enunciats dels exàmens. D’aquesta manera, es facilita que l’alumnat pugui assumir el conjunt de la prova proposada amb independència de les circumstàncies en què hagi tingut accés al procés d’ensenyament i aprenentatge en l’últim trimestre del curs escolar.

En el cas de Catalunya, els criteris de flexibilització per matèries es poden consultar aquí.