ACCÉS A LA UNIVERSITAT
¿Quan són les proves de selectivitat a cada comunitat autònoma?
El coronavirus ha provocat canvis de dates, de llocs d'exàmens i flexibilització de continguts

Igual que ha marcat el curs escolar 2019-2020, la pandèmia del coronavirus també ha alterat els exàmens de selectivitat dels estudiants espanyols. Les proves d’accés a la universitat (PAU) 2020, que estaven programades per a la primera quinzena de juny, s’han retardat fins a la primera quinzena de juliol.
Tot i que en la majoria de comunitats, les PAU es fan la setmana del 6 de juliol, a Navarra, els exàmens es van fer els passats 23, 24, 25 i 26 de juny mentre que a Astúries, Castella i Lleó, Extremadura i les Canàries es fan aquesta setmana.
En algunes autonomies, a més, per evitar aglomeracions d’estudiants i amb aquests, possibles contagis, s’ha afegit un quart dia d’exàmens , s’han ampliat franges horàries, i s’ha decidit fer les proves en instituts i centres de batxillerat més pròxims al domicili dels alumnes. Aquestes tres mesures s’han adoptat, per exemple, a Catalunya.
A continuació repassem quan són les PAU, també anomenades Avaluació per a l’Accés a la Universitat (EVAU) per comunitats autònomes i algunes de les claus d’aquests exàmens.
Andalusia
Els exàmens en convocatòria ordinària seran el 7, 8 i 9 de juliol. En convocatòria extraordinària, el 14, 15 i 16 de setembre.
Aragó
Els exàmens en convocatòria ordinària seran el 7, 8 i 9 de juliol. En convocatòria extraordinària, el 9, 10 i 11 de setembre.
Cantàbria
Els exàmens en convocatòria ordinària seran el 8, 9 i 10 de juliol. En convocatòria extraordinària, 8, 9 i 10 de setembre.
Castella-la Manxa
Els exàmens en convocatòria ordinària seran el 6, 7 i 8 de juliol. En convocatòria extraordinària, 1, 2 i 3 de setembre.
Castella i Lleó
Els exàmens en convocatòria ordinària seran el 1, 2 i 3 de juliol. En convocatòria extraordinària, 10, 11 i 12 de setembre.
Catalunya
Els exàmens en convocatòria ordinària seran 7, 8, 9 i 10 de juliol. Encara està pendent de fixar les dates de la convocatòria extraordinària. Al calendari català de les PAU, el pròxim 3 de juliol es donaran a conèixer els llocs on els alumnes faran les proves. Els horaris es poden consultar aquí. Els resultats dels exàmens es publicaran el 27 de juliol i la preinscripció universitària s’haurà de fer abans del 29 de juliol. Les notes de tall del 2019 van ser aquestes.
Comunitat de Madrid
Els exàmens en convocatòria ordinària seran 6, 7, 8 i 9 de juliol. En convocatòria extraordinària, 8, 9 i 10 de setembre.
Comunitat Foral de Navarra
Els exàmens en convocatòria ordinària es van fer els dies 23, 24, 25 i 26 de juny. En convocatòria extraordinària seran 21, 22 i 23 de juliol.
País Valencià
Els exàmens en convocatòria ordinària seran 7, 8 i 9 de juliol. En convocatòria extraordinària, 8, 9 i 10 de setembre.
Extremadura
Els exàmens en convocatòria ordinària seran 30 de juny, 1 i 2 de juliol. En convocatòria extraordinària, 1, 2 i 3 de setembre.
Euskadi
Els exàmens en convocatòria ordinària seran 6, 7 i 8 de juliol. En convocatòria extraordinària, 20, 21 i 22 de juliol.
Galícia
Els exàmens en convocatòria ordinària seran 7, 8 i 9 de juliol. En convocatòria extraordinària, 15, 16 i 17 de setembre.
Illes Balears
Els exàmens en convocatòria ordinària seran 7, 8 i 9 de juliol. En convocatòria extraordinària, 8, 9 i 10 de setembre.
Illes Canàries
Els exàmens en convocatòria ordinària seran 1, 2, 3 i 4 de juliol. En convocatòria extraordinària, 10, 11 i 12 de setembre.
La Rioja
Els exàmens en convocatòria ordinària seran 8, 9 i 10 de juliol. En convocatòria extraordinària, 2, 3 i 4 de setembre.
Principat d’Astúries
Els exàmens en convocatòria ordinària seran 30 de juny, 1 i 2 de juliol. En convocatòria extraordinària, 21, 22 i 23 de juliol.
Regió de Múrcia
Els exàmens en convocatòria ordinària seran 6, 7 i 8 de juliol. En convocatòria extraordinària, 9, 10 i 11 de setembre.
Flexibilització d’exàmens
Et pot interesarD’acord amb el Ministeri d’Educació i Universitats, i per atendre els inconvenients que ha suposat la supressió de les classes presencials, aquest any la selectivitat flexibilitzarà els seus continguts. L’adaptació dels exàmens de la PAU s’ha fet, en primer lloc, tenint en compte que els centres de batxillerat són autònoms en el disseny de la temporalització dels continguts i activitats d’aprenentatge. Això implica que l’adaptació no podia passar per una reducció dels temaris, ja que això suposaria un desavantatge inicial important, sinó per flexibilitzar l’optativitat ja existent en els enunciats dels exàmens. D’aquesta manera, es facilita que l’alumnat pugui assumir el conjunt de la prova proposada amb independència de les circumstàncies en què hagi tingut accés al procés d’ensenyament i aprenentatge en l’últim trimestre del curs escolar.
En el cas de Catalunya, els criteris de flexibilització per matèries es poden consultar aquí.
- A Catalunya El primer concert massiu sense distància se celebrarà al Sant Jordi el 27 de març
- Polèmica declaració L’alcalde socialista de Càceres: les bateries de la fàbrica de Martorell no es nodriran de liti extremeny
- Crisi sanitària Espanya abandona el nivell d’alt risc d’expansió de la Covid
- Entendre + el fitnes en femení ¿És possible posar-se en forma a partir dels 50?
- METEOROLOGIA La pols africana es resisteix a abandonar Barcelona
- 70è ANIVERSARI El Rei lloa l’«esperit audaç i emprenedor» de Catalunya en la visita a Seat
- El Rei i Sánchez visiten la Seat a Martorell | Última hora en directe
- Helena i Cristina diuen que es van vacunar per poder visitar Joan Carles «regularment»
- La pregunta d’‘Aquí, amb Josep Cuní’ i EL PERIÓDICO ¿Subscriu la queixa dels empresaris en l’acte de dijous?
- Informe a la fiscalia La Policia atribueix un delicte d’odi a la jove falangista que va denigrar els jueus