CANVIS PEL CORONAVIRUS

La selectivitat s'allarga un quart dia a Catalunya

Les proves per a més grans de 25 i 45 anys i les d'aptitud personal es retarden al juliol

19454264 59

19454264 59

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La convocatòria ordinària de les proves d’accés a la universitat (PAU) a Catalunya, prevista inicialment per als dies 7, 8 i 9 de juliol, s’allargarà un dia més, el 10 de juliol, davant de les circumstàncies excepcionals per la pandèmia del coronavirus.

La decisió de fer les proves en quatre dies respon a la necessitat de fer una nova distribució de les franges horàries per donar compliment a les mesures de seguretat imposades per les autoritats sanitàries, ha informat aquest dilluns la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat en un comunicat.

Els exàmens de selectivitat es faran en universitats, com és habitual, però també en centres de secundària, tant públics com privats, després de l’acord al qual han arribat amb la Conselleria d’Educació per habilitar més espais i afavorir el compliment de les mesures de seguretat i higiene.

Des de divendres està obert el termini de matriculació a la convocatòria ordinària de les PAU, que es prolongarà fins al 15 de juny, i aquest període serà excepcionalment el mateix per a l’alumnat de matrícula lliure, per als de segon de batxillerat i per als procedents dels cicles formatius de grau superior.

Els exàmens de més grans de 25 anys, el 18 de juliol

Atenent les circumstàncies excepcionals i per garantir la seguretat, la Secretaria també ha modificat el calendari de les PAU per a més grans de 25 i 45 anys, així com les proves d’aptitud personal (PAP).

Notícies relacionades

Respecte a les PAP per accedir als graus en Educació Infantil i en Educació Primària, previstes inicialment per al 19 de juny, es retarden fins al dimecres 15 de juliol. Per a altres graus (com els de Ciència de l’Activitat Física de l’Esport) s’efectuaran en diferents universitats entre l’11 i el 16 de juliol.

Les PAU per a més grans de 25 i 45 anys, previstes inicialment per al 20 i 27 de juny per a la fase general i la fase específica, respectivament, passen a celebrar-se totes dues el mateix dia, el 18 de juliol. Els exàmens de fase general seran al matí, i els de l’específica, a la tarda.