de la farmacèutica Sanofi

França confia a produir l'any vinent 1.000 milions de dosis d'una vacuna efectiva

La companyia gal·la assegura que podria subministrar, juntament amb el seu soci nord-americà, fins a 360 milions de dosis del seu antídot contra el coronavirus d'ARNm anualment

jmexposito53524257 bangkok  thailand   25 05 2020   a thai technician works at 200530145406

jmexposito53524257 bangkok thailand 25 05 2020 a thai technician works at 200530145406 / DIEGO AZUBEL

2
Es llegeix en minuts
Reuters

El fabricant francès de medicaments Sanofi SA va assegurar aquest dimarts que espera obtenir l’aprovació de la potencial vacuna contra la Covid-19, que està desenvolupant amb GlaxoSmithKline Plc de la Gran Bretanya, per al primer semestre de l’any vinent, més ràpid del previst, i confia a ser capaç de produir 1.000 milions de dosis a l’any.

Sanofi i GSK havien avançat a l’abril que la vacuna, en cas de ser exitosa, estaria disponible en la segona meitat del 2021. «Ens estem guiant pel nostre diàleg amb les autoritats reguladores», va explicar el cap d’investigació de Sanofi, John Reed. 

Actualment no hi ha vacunes per prevenir el coronavirus que ha infectat més de nou milions de persones i n’ha matat més de 469.000 arreu del món, i només un parell de medicaments han demostrat beneficis en pacients hospitalitzats amb Covid-19 en assajos clínics.

Molts fabricants de medicaments estan competint per trobar una vacuna segura i efectiva que pugui produir-se a gran escala.

Moderna Inc, la Universitat d’Oxford en col·laboració amb AstraZeneca Plc, i una aliança de BioNTech i Pfizer Inc van acaparar els titulars traslladant-se els seus prototips a assajos en humans a principis de març. El president executiu de Sanofi, Paul Hudson, va advertir que els primers en la carrera ara no estaven segurs d’obtenir la victòria.

«Hi ha companyies que es mouen més ràpid, però siguem brutalment clars, la velocitat té tres desavantatges», va subratllar sobre la competència. «Estan utilitzant el treball existent, en molts casos realitzat per al SARS; és probable que no sigui tan eficaç; i no hi ha garantia sobre el subministrament en grans volums», va dir Hudson. La probabilitat d’èxit per a Sanofi és «més elevada que qualsevol altra empresa», va garantir el CEO.

Un altre projecte del grup francès, desenvolupat amb la companyia nord-americana Translate Bio Inc, es basa en una tecnologia diferent coneguda com a ARNm, similar a l’enfocament de Moderna. Els assajos clínics de la vacuna desenvolupada amb GSK, descrita com una vacuna recombinant a causa de l’ús de l’adjuvant de reforç de GSK, començaran al setembre. Els assajos de la vacuna candidata a ARNm haurien de començar cap a finals d’any, segons la companyia.

Notícies relacionades

Sanofi va insistir que tenia capacitat per produir fins a mil milions de dosis a l’any de la seva vacuna recombinant, i que podria subministrar fins a 360 milions de dosis de la seva vacuna d’ARNm anualment. 

A l’abril, Sanofi va assegurar que tenia una capacitat de fabricació de 600 milions de dosis per a la seva vacuna recombinant, amb l’ambició de duplicar la producció a mitjans del 2021. La companyia també va dir que ampliaria la seva col·laboració amb Translate Bio en el desenvolupament de vacunes, en un acord que atorgarà al grup nord-americà 425 milions de dòlars en pagaments per endavant.