ARRIBA L'ESTIU

Una onada d'aire africà posa en alerta cinc comunitats

La intensa calor eleva els termòmetres a Madrid, Extremadura, les dues Castelles i a Andalusia

Sevilla i Còrdova superaran valors de 40 graus en punts de la campanya

jcarbo44521736 calor ola180810132847

jcarbo44521736 calor ola180810132847 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’entrada d’una massa d’aire africà a la Península ha activat aquest dilluns l’avís per intensa calor a Madrid, Extremadura, les dues Castelles i a Andalusia, aquesta última en taronja per màximes que es dispararan fins als 40 graus, informa l’Agència Estatal de Meteorologia.

Andalusia té alerta taronja (risc importants) a les províncies de Sevilla i Còrdova per valors de 40 graus en punts de la campanya, i avís groc (risc) a Almeria, Huelva i Jaén per temperatures que oscil·laran entre 36 i 39 graus; a Cadis hi ha també avís groc per fort Llevant a l’Estret.

Castella i Lleó ha posat en alerta groga el sud de les províncies d’Àvila i Salamanca, on es registraran màximes de 36 graus, mentre que a Castella-la Manxa hi ha avís per intensa calor, fins a 38 graus, a tota la vall del Tajo.

Extremadura manté l’avís groc per temperatures que pujaran fins als 38 graus en punts de Càceres, Villuerca, Montánchez, Tajo, Alagón, a les hortes de la Guadiana, la Sibèria extremenya i a Barro i Serena.

Notícies relacionades

La Comunitat de Madrid també ha activat l’alerta per màximes de 36 graus en una franja horària que inclou des de les 14.00 a les 20.00 hores peninsular.

L’Aemet avisa que amb l’alerta taronja existeix risc meteorològic important, amb cert grau de perill per a les activitats usuals, i amb la groga no existeix risc meteorològic per a la població en general, tot i que sí per a alguna activitat concreta.