a rússia

La temperatura en un dels llocs més freds del món puja fins a 38 graus

Els termòmetres a la localitat de Verkhoiansk, a Sibèria Oriental, poden baixar a més de 67 graus sota zero

zentauroepp38899461 ola calor madrid200221173925

zentauroepp38899461 ola calor madrid200221173925 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els termòmetres a la localitat russa de Verkhoiansk, a Sibèria Oriental, van marcar 38 graus, van informar aquest dilluns fonts meteorològiques russes.

Verkhoiansk, juntament amb Oimiakon, són coneguts com els dos llocs més freds del planeta, on les temperatures poden baixar a més de 67 graus sota zero.

Segons les autoritats, la situació actual a Verkhoiansk, on les altes temperatures van ser registrades aquest cap de setmana, es deu a un «anticicló de l’est».

Alhora, al servei de meteorologia de Iacútia, on es troben les dues «capitals del fred» del món, van recordar que en aquesta part de Sibèria les temperatures poden pujar fins a 30 graus a l’estiu, però aquesta situació es dona normalment al juliol, i no al juny.

Notícies relacionades

«Però aviat tot tornarà a la normalitat (...) i les temperatures a Verkhoiansk baixaran fins a 15 graus, a més, possiblement, a la localitat es registraran precipitacions en forma d’aiguaneu», va dir la meteoròloga en cap local, Tatiana Marshalik, citada per l’agència RIA Novosti.

La setmana passada, el Servei de Meteorologia de Rússia va advertir que les temperatures a Sibèria els pròxims dies superarien la norma en més de 10 graus i si aquesta situació persisteix, augmentarà el risc d’incendis forestals a la regió.