Mig milió de cotxes sortiran de BCN per anar de revetlla

Trànsit desplegarà controls d'alcoholèmia després de l'aturada d'aquestes inspeccions des de l'inici de la pandèmia

zentauroepp22523420 control alcoholemia190621121945

zentauroepp22523420 control alcoholemia190621121945

1
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

Juli Gendrau, director del Servei Català de Trànsit, confia que la tarda de la revetlla de Sant Joan uns 500.000 vehicles abandonin l’àrea metropolitana de Barcelona per passar la revetlla i el dia de Sant Joan fora, molts amb destinació a les seves segones residències.

«Aquesta xifra seria el màxim previst, equivalent a un cap de setmana d’estiu, tot i que creiem que no hi arribarem. Hi ha gent que preferirà no sortir per fer una revetlla més casolana i d’altres directament no ho faran per prudència per la Covid», ha explicat Gendrau a aquest diari.

La previsió de l’èxode, l’hora punta del qual serà entre les quatre i les vuit de demà a la tarda, s’ha realitzat partint d’altres anys en què la revetlla ha caigut al mig de la setmana, però sense comptar amb la variable Covid-19.

Tornen les alcoholèmies

Notícies relacionades

El que no hi haurà és treva al consum de l’alcohol o altres drogues d’aquelles persones que es posin al volant. Tant els Mossos d’Esquadra com les diferents policies locals, entre aquestes, la Guàrdia Urbana de Barcelona, desplegaran desenes de controls d’alcoholèmia, sobretot de matinada.

Juny sense morts

«Amb motiu de la Covid-19 vam suspendre aquests controls d’alcoholèmia, però hem de vetllar perquè hi hagi zero alcohol al volant», afegeix Gendrau.  El responsable de Trànsit celebra que aquest mes de juny no s’hagi produït cap accident mortal a les carreteres catalanes.