tornada a l'escola

Educació provarà de mantenir les escoles obertes en cas de rebrot

La ministra Isabel Celáa va explicar que establiran un ordenament intern als centres educatius que permeti separar grups sense necessiteu de tancar les escoles

Ha assegurat que el curs que ve estarà «ben planificat» i la presencialitat serà un «principi fonamental» per acabar amb les desigualtats entre els nens

Educació provarà de mantenir les escoles obertes en cas de rebrot

Ignacio Gil Pool

1
Es llegeix en minuts
ACN

La ministra d’Educació, Isabel Celaá, ha afirmat que intentarà mantenir les escoles obertes en cas de rebrot a l’octubre. En una entrevista a RAC-1 aquest dilluns al matí, Celaá va explicar que establiran un ordenament intern als centres educatius que permeti separar grups perquè si hi hagués un rebrot es pugui «perimetrar el grup i no necessitar tancar l’escola».

«Estem molt més ben informats en relació amb la capacitat de detectar rebrots», ha dit. Celaá ha assegurat que el curs que ve estarà «ben planificat» i la presencialitat serà un «principi fonamental».

«Tenim la ferma determinació d’avançar amb les escoles obertes», va explicar Celaá, que ha dit que la presencialitat és la «millor compensadora» de les desigualtats.

La titular d’Educació ha esperat que «la ciència pugui proporcionar una vacuna o un remei abans de fi de curs» i, en aquest cas, es podrien «readaptar» les escoles i tornar a tenir un «curs ordinari». 

«A veure si per Nadal podem treballar amb normalitat», ha dit Celaá, que ha esperat que les mesures excepcionals durin només «mesos».

Celaá s’ha mostrat partidària que els nens puguin fer esport a l’escola, prioritzant l’aire lliure, i amb seguretat. «L’aire lliure és el que necessiten els nens i nenes», va dir, preguntada pels centres d’estiu.

Notícies relacionades

«Sabem que a l’aire lliure el virus és més inofensiu», ha dit. De de cara a setembre, la ministra d’Educació va dir que es tindrà una «observança permanent» de les instruccions sanitàries, com la distància d’1,5 metres entre persones i amb l’optimització dels espais físics, així com horaris d’entrada i sortida diferenciats entre grups escolars.

En relació amb la reforma de la llei educativa, Celaá ha confiat a tenir la LOMLOE aprovada abans de finals d’any i tenir parts del projecte vigents abans.