A LA CUIXA ESQUERRA

Un jove valencià es tatua la cara Fernando Simón: «El símbol d'aquesta pandèmia»

L'artista Nacho Frías li ha estampat la cara del científic en blanc i negre en un treball realista que ha tardat gairebé 10 hores a executar

0ab9825f-229b-4e8b-bd60-5f9e2aa3ff55-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Raúl, un jove valencià de 25 anys, ha decidit tatuar-se la cara de Fernando Simón, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, a la cuixa esquerra perquè diu que és el «símbol» d’aquesta pandèmia.

Les habituals rodes de premsa de Simón l’han convertit en tot un símbol pop, i la seva cara ja inunda, a més de les xarxes socials, samarretes, bosses de platja i banderes. Fins i tot una cançó li han dedicat, i el seu rostre protagonitza un mural a la mateixa capital del Túria, on fans i detractors es faran ‘selfies’.

El mateix científic ja va explicar que no li interessava reclamar drets d’imatge, sinó que va suggerir la possibilitat que part dels beneficis que es puguin treure d’aquests productes es donin a alguna oenagé.

Notícies relacionades

Per això, el Raúl, habitual dels tatuatges, s’ha decidit a tenir d’ell un record al seu cos i per sempre. Juntament amb Nacho Frías, l’artista de l’estudi Noble Art (València), van buscar una imatge ben clara del metge per traslladar-la a la pell en blanc i negre.

L’obra, molt realista, ha portat a l’artista unes 10 hores d’execució.