cap a la nova normalitat

L'Alhambra reobre amb el 50% de l'aforament i modificacions en el seu itinerari

Els visitants hauran de portar mascareta i estarà prohibit accedir-hi amb motxilles, bosses o maletes de més de 40x40 centímetres

Un vídeo de l'artista Estrella Morente serveix per promocionar la reobertura de l'emblemàtic monument granadí

3804a727-6f90-4f7b-8098-0a905663bd7e-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Alhambra de Granada   reobre les portes aquest dimecres amb un 50% de l’aforament, 4.250 entrades diàries a la venda i la reincorporació del 70% dels empleats públics del patronat que gestiona el monument, que presenta modificacions en el seu itinerari.

Així ho va indicar el Patronat de l’Alhambra i el Generalife en una nota, que va especificar que els espais seran adequats a les condicions de seguretat i higiene per «garantir la seguretat tant del personal com dels visitants», després que el recinte s’hagi matingut tancat des del 13 de març per la crisi del coronavirus.

Quant a l’organització de la visita, l’itinerari tindrà petites modificacions, sobretot en alguns accessos i sortides. Així, la Porta de la Justícia, a causa de la seva configuració raconera, tindrà un únic sentit de sortida, facilitant així la descongestió del flux de visitants en moments de més afluència, i la porta dels Carros mantindrà el doble sentit de circulació actual. La sortida de l’Alcassaba, per la seva banda, es farà pel jardí dels Adarbs.

El Patronat de l’Alhambra i el Generalife, que també millorarà el seu control d’accés després de l’entrada en vigor al cent per cent, l’1 de maig del nou sistema de vendes d’entrades, regularà les files tant a la zona d’Atrio com en l’accés a Palaus Nassarites, on es mantindrà la diferenciació entre visitants individuals i grups, igual com als jardins del Generalife i l’Alcassaba.

L’aforament es controlarà tant a la taquilla del monument com en la venda ‘online’ i amb el mateix personal de Control i Informació del Patronat de l’Alhambra i el Generalife, així com en la senyalització tant vertical com horitzontal (pintura acrílica a l’aigua reversible i vinil) que s’ha implementat a tot el monument i els seus béns adscrits i que ajudarà a «sensibilitzar al visitant del moment actual i al distanciament social en alguns punts del recorregut».

Comptarà, a més, amb un codi QR perquè el visitant es pugui descarregar el pla del monument, així com totes les normes i recomanacions per a la visita.

Amb la seva reobertura, l’Alhambra estrena sistema d’accés per guanyar en transparència i seguretat, el qual permet al visitant entrar al monument mitjançant la lectura de la seva documentació identificativa i personal (DNI o passaport), tot i que «sempre cal portar l’entrada amb el codi QR en format físic o digital (inclosos els menors de 12 anys)».

Entre les mesures previstes pel Patronat de l’Alhambra i el Generalife també destaca l’ús obligatori de mascareta i la instal·lació de gel hidroalcohòlic en tots els accessos tant per a personal com per a visitants, així com en el torn dels jardins alts del Generalife, el Museu de l’Alhambra i els monuments adscrits que conformen l’itinerari cultural Dobla d’Or a Granada, que també estaran oberts a partir d’aquest dimecres.

Per motius de seguretat estarà prohibit accedir amb motxilles, bosses o maletes que sobrepassin els 40x40 centímetres, i no s’oferiran els serveis de portabebès, punts tàctils, consigna i audioguies.

Vídeo d’Estrella Morente

Notícies relacionades

Així mateix, la veu de l’artista granadina Estrella Morente protagonitza el vídeo que ha llançat el Patronat de l’Alhambra i el Generalife a les xarxes socials per promocionar el monument granadí amb motiu de la seva reobertura aquest dimecres.

L’artista ha explicat que ha «somiat tornar a l’Alhambra moltes vegades aquests dies de confinament» i fruit d’aquest desig va néixer de manera natural ‘Vuelvo a la Alhambra’. «Una obra que no és més que la meva veneració convertida en música, la meva proximitat i la meva passió per aquest monument que tant significa en la meva vida», ha explicat.