REOBERTURA AQUEST DIMECRES

Estrella Morente 'torna' a l'Alhambra

La veu de l'artista granadina protagonitza un vídeo promocional

zentauroepp28503478 icult estrella morente200616122006

zentauroepp28503478 icult estrella morente200616122006

1
Es llegeix en minuts

La veu de l'artista granadina Estrella Morente protagonitza el vídeo que ha llançat aquest dimarts el Patronat de l'Alhambra i Generalife a les seves xarxes socials per promocionar el monument granadí amb motiu de la seva reobertura aquest dimecres 17 de juny.

L'artista ha explicat que ha «somiat tornar a l'Alhambra moltes vegades aquests dies de confinament» i fruit d'aquest desig va néixer de manera natural 'Vuelvo a la Alhambra'. «Una obra que no és més que la meva veneració convertida en música, la meva proximitat i la meva passió per aquest monument que tant significa en la meva vida», ha explicat.

Morente, que ha cedit gratuïtament l'ús d'aquesta cançó per a la campanya promocional #VuelveALaAlhambra, ha reconegut així mateix que és una «immensa sort» acompanyar l'Alhambra en la seva reobertura amb «un cant a la seva grandesa i bellesa».

 

«He desitjat profundament durant aquests dies tornar a sentir la remor de l'aigua per les seves sèquies i els seus aljubs, respirar els seus boscos* i sentir-me abraçada i protegit per les seves torres».

Notícies relacionades

«Gairebé neixo a l'Alhambra. El meu pare, el gran Enrique Morente, no se li va ocórrer res millor que portar la seva enamorada a la recerca de la fresqueta del bosc de l'Alhambra poques hores abans que naixés. Quan la meva mare va trencar aigües estava asseguda en una de les cantonades de pedra del Palau de Carles V», ha confessat emocionada l'artista granadina, que ha rememorat així mateix que el seu pare estava molt unit al monument nassarita.

«La visitava com una mare, pràcticament diàriament, i ell sempre deia que va ser 'cantaor' perquè la seva mare el va parir mirant a la torre de la Vera, per això el seu desig era que jo naixés el més a prop possible d'aquesta», ha relatat.