cap a la nova normalitat

Euskadi aixecarà l'estat d'alarma aquest divendres «si res no es torça»

El 'lehendakari', Iñigo Urkullu, té previst també obrir la circulació amb Cantàbria

Ha deixat clar, no obstant, que encara «res serà igual» perquè el virus «segueix entre nosaltres»

zentauroepp53425676 grafcav5687  bilbao  15 05 2020  el lehendakari  i igo urkul200518101021

zentauroepp53425676 grafcav5687 bilbao 15 05 2020 el lehendakari i igo urkul200518101021 / Luis Tejido

1
Es llegeix en minuts
Efe

El ‘lehendakari’, Iñigo Urkullu, té previst aixecar l’estat d’alarma aquest divendres i obrir la circulació amb Cantàbria «si res es torça», després d’analitzar dijous un informe del Departament de Salut sobre l’evolució de la pandèmia a Euskadi. 

Així ho ha anunciat Urkullu en una roda de premsa després del Consell de Govern d’aquest dimarts, en què ha explicat que la previsió és que l’aixecament de l’estat d’alarma entri en vigor a les zero hores de divendres, tot i que ha deixat clar que encara «res serà igual» i que caldrà mantenir mesures com el distanciament físic, la higiene i l’ús de mascareta perquè el «virus segueix entre nosaltres» i encara no hi ha vacuna. 

Notícies relacionades

Ahir Urkullu i el president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, van mantenir una conversa telefònica i van reafirmar la seva intenció de passar a la nova normalitat i obrir la lliure circulació entre els dos territoris aquest divendres, dos dies abans que la resta del país. 

Aquesta decisió i l’aixecament de l’estat d’alarma s’adoptarà en un Consell de Govern que tindrà lloc dijous i en el qual s’analitzaran les últimes dades sanitàries a Euskadi.