tornada a l'escola

La Generalitat, molesta perquè el Govern dicti mesures per al pròxim curs escolar

Bargalló mostra el seu «radical malestar» per «no haver debatut abans» les recomanacions i per la invasió de competències d'Educació

12/02/2020 El conseller de Educación de la Generalitat, Josep Bargalló, interviene desde su escaño, durante una sesión plenaria en el Parlament de Cataluña, en Barcelona (Catalunya, España), a 12 de febrero de 2020.

12/02/2020 El conseller de Educación de la Generalitat, Josep Bargalló, interviene desde su escaño, durante una sesión plenaria en el Parlament de Cataluña, en Barcelona (Catalunya, España), a 12 de febrero de 2020. / David Zorrakino - Europa Press (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha mostrat el seu «radical malestar» pel document elaborat pels ministeris de Sanitat i Educació amb recomanacions per al pròxim curs escolar «sense haver-lo debatut abans» i envaint competències autonòmiques. 

Els ministeris de Sanitat i Educació han elaborat un document perquè el curs que ve comenci de forma segura i que inclou, entre altres mesures, que entre els alumnes de fins a 10 anys s’estableixin grups estables que no necessitin guardar distància de seguretat ni portar mascareta. 

Notícies relacionades

Fonts del Departament d’Educació han reconegut a Efe el malestar «pel comportament de l’Estat de filtrar a través de notes de premsa temes que encara no s’han debatut i més quan qui té les competències fora de l’estat d’alarma és el Govern». 

El document, que s’exposarà demà a les comunitats perquè hi facin les seves aportacions a la Conferència Sectorial Educativa, presidida per la ministra Isabel Celaá, busca «oferir un marc comú que pugui ser adaptat a cada comunitat i ser implantat segons la realitat de cada centre», ha informat el Ministeri d’Educació en una nota.