recomanació de l'oms

Sanitat estudia rebaixar la quarantena de 14 a 10 dies

Cada vegada hi ha «més evidència científica sòlida» que les persones amb símptomes lleus de Covid-19 deixen de transmetre la malaltia a partir del setè dia

undefined52968694 madrid  26 02 2020  fernando sim n  director del centro de c200604213230

undefined52968694 madrid 26 02 2020 fernando sim n director del centro de c200604213230 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Les autoritats sanitàries espanyoles estan estudiant rebaixar el període de quarantena d’una persona infectada pel nou coronavirus de 14 a 10 dies, després que així ho hagi recomanat l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Així ho ha avançat el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, que ha informat que cada vegada hi ha «més evidència científica sòlida» que les persones amb símptomes lleus de Covid-19 deixen de transmetre la malaltia a partir del setè dia, per la qual cosa, de ser així, la quarantena es podria reduir als 10 dies.

«Cada vegada hi ha més evidència que a partir del dia set els casos lleus no transmeten la malaltia i, a més, ho ha recomanat l’OMS», ha argumentat Simón, per informar que la quarantena de 14 dies es va establir segons l’evidència científica obtinguda amb el coronavirus SARS 1.

En aquest sentit, l’expert ha reconegut que aquest assumpte ha sigut discutit en diversos òrgans interns del Ministeri de Sanitat i se segueix estudiant amb l’objectiu de saber quina opció és «més segura» i pot afavorir més el control de l’epidèmia a Espanya.

Notícies relacionades

No obstant, ha comentat que és «possible» que es canviï la recomanació d’estar 14 dies en quarantena a 10. «És possible que es modifiqui perquè és molt probable que el contagi en els casos lleus no es produeixi a partir del setè o desè dia», ha conclòs.

Finalment, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries s’ha referit a l’obligatorietat, una vegada finalitzat l’estat d’alarma, d’utilitzar les mascaretes en llocs públics, insistint que és un «mètode més de control» del virus. «La millor mascareta són dos metres de distància», ha conclòs.