en les últimes 24 hores

Sanitat continua sense registrar morts per coronavirus però pugen els contagis a 84

En l'última setmana s'han notificat 50 morts per aquesta causa

Un sanitario realiza un test de covid-19 a un hombre en la zona habilitada en el Hospital de Basurto en Bilbao, el 9 de junio.

Un sanitario realiza un test de covid-19 a un hombre en la zona habilitada en el Hospital de Basurto en Bilbao, el 9 de junio. / EUROPA PRESS / HOSPITAL DE BASURTO

2
Es llegeix en minuts

El Ministeri de Sanitat no ha comptabilitzat cap mort més amb coronavirus des d’ahir, amb la qual cosa la xifra total es manté per tercer dia en 27.136, i ha reduït de 56 a 50 les defuncions registrades en l’última setmana, tot i que ha elevat els contagis detectats en 24 hores de 48 a 84.

Més de la meitat s’han confirmat a Madrid, que ha comunicat 45 nous positius en un dia i 23 defuncions en l’última setmana, mentre que Catalunya ha diagnosticat 17 casos més en 24 hores i quatre morts en set dies, dos menys que Castella i Lleó i Astúries, que n’han tingut quatre i un contagi més, respectivament. 

Per darrere, Aragó ha notificat cinc casos en 24 hores i cap mort en una setmana i Andalusia 3 positius i cap mort. La resta, a excepció de Múrcia, País Basc i La Rioja, que han tingut un altre contagi nou i un mort les dues primeres i tres l’última, no han comptabilitzat noves infeccions.

El total de diagnòstics per PCR ascendeix a 241.966, cosa que situa Espanya en el cinquè país del món amb més afectats, per darrere dels Estats Units (1.938.823), el Brasil (691.758), Rússia (485.253) i el Regne Unit (287.399), i en el sisè en nombre de morts, superat per Itàlia a més d’aquests cinc.

Des que va entrar en vigor l’11 de maig passat la nova estratègia de diagnòstic, vigilància i control en la fase de transició de la pandèmia de Covid-19, les comunitats continuen fins avui validant de forma individualitzada les seves dades per corregir les seves sèries i eliminar duplicats.

Per això, l’estadística del Ministeri manté avui congelats els totals de totes al no haver notificat cap d'aquestes defuncions produïdes ahir; Aragó no ha modificat el seu des del 25 de maig, quan Sanitat va començar a comunicar les seves dades d’acord amb la nova estratègia, i els d’altres com Andalusia no ho han fet des d’un dia després. La letalitat es manté així pràcticament en l’11,2 %.

En aquests 7 dies s’han comptabilitzat 2.178 positius nous; la gran majoria també a Madrid, on ascendeixen a 711, i Catalunya (685); així, la taxa d’incidència acumulada (casos diagnosticats per cada 100.000 habitants) és de 4,63, tot i que amb enormes diferències segons les autonomies.

Atenent als últims 14 dies, serien 5.265 els contagis confirmats, cosa que redueix la taxa d’incidència acumulada per al total d’Espanya en 11,2.

No obstant, l’indicador més fiable per a Sanitat és el dels confirmats amb inici de símptomes en els últims 7 dies, que han descendit lleument a 231 davant els 247 d’ahir, una xifra que s’eleva a 884 si es té en compte les últimes dues setmanes.

Notícies relacionades

El còmput de Sanitat xifra en 149 –quatre menys que la vigília– les hospitalitzacions produïdes en set dies, i en 124.407 les totals. La gran majoria s’han repartit entre Madrid (34); Castella i Lleó (20), Catalunya (19), Aragó (15) i Andalusia (13).

De la mateixa manera, ja són 11.614 els pacients que han requerit cures intensives, 12 d’ells en els últims set dies, dels quals 4 han sigut ingressats en ucis de Castella-la Manxa, 3 a les de Catalunya i 2 a Madrid. Les altres, menys Aragó, Cantàbria i Castella i Lleó, que han informat d’un, no han ingressat cap pacient en aquestes unitats.