COMISSIÓ DE SANITAT DEL CONGRÉS

Illa defensa parlar amb futbolistes com a «referents» juvenils després del 'macrobotellon' de Tomelloso

«Els joves escolten a qui escolten», explica el ministre a la portaveu del PP, Cuca Gamarra

gjicgx54eg9njil2 vid 04 182006 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El ministre de Sanitat,  Salvador Illa, ha defensat aquest dijous al  Congrés  la seva reunió amb  futbolistes  professionals, perquè, segons ha indicat, són «referents» dels més joves i la seva intenció és que traslladin la importància del que és la Covid-19 a nois com els que van celebrar el  'botellon' de Tomelloso  (Ciudad Real) aquesta setmana.

Més informació (Auto)

Títol notícia (Auto)

Títol notícia (Auto)

Durant la compareixença del ministre davant la  Comissió de Sanitat de la Cambra baixa, la portaveu del PP a l'òrgan,  Cuca Gamarra, ha criticat que al ministre li interessi més el  futbol  que, per exemple, la  tornada a les classes, després que decidís reunir-se amb jugadors d'alguns dels principals equips del país.

Notícies relacionades

A aquestes crítiques, Illa ha respost assegurant que quan es va assabentar de la celebració del 'botellón' de Tomelloso, en el qual van participar centenars de joves, va entendre que era necessari que persones que són «referents» per a ells els diguessin que el  coronavirus «no ha sigut una broma».

Per al ministre, segons ha explicat a Gamarra, els líders socials són els professionals sanitaris i els científics, però «a qui escolten els joves  és a qui escolten», ha apuntat, per assegurar que a ell li «preocupa Tomelloso». «No pot ser  que 700 persones es reuneixin amb els morts que hem tingut», ha conclòs.