PLA DE DESESCALADA

Totes les comunitats excepte la valenciana demanen avançar de fase

Andalusia, Aragó, Astúries, les Balears, les Canàries, Cantàbria, Extremadura, Galícia, Múrcia, Navarra, el País Basc i La Rioja proposen passar a la fase 3

Catalunya sol·licita que Barcelona i Lleida progressin a la fase 2, el mateix que demanen Madrid i Castella i Lleó

zentauroepp53381635 desescalada guadalajara terraza200511140039

zentauroepp53381635 desescalada guadalajara terraza200511140039 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Efe

Les comunitats d’Andalusia, Aragó, Astúries, les Balears, les Canàries, Cantàbria, Extremadura, Galícia, Múrcia, Navarra, el País Basc i La Rioja, així com la ciutat autònoma de Melilla, han sol·licitat passar a la fase 3 de la desescalada el pròxim dilluns 8 de juny.

Així ho ha anunciat Sanitat en un comunicat, en el qual revela les peticions efectuades al ministre Salvador Illa en les reunions bilaterals que han mantingut amb les comunitats en les últimes hores.

En aquestes trobades, també Catalunya ha comunicat el seu desig que Barcelona (amb les seves regions metropolitanes) i Lleida passin a la fase 2 i l’Alt Pirineu i AranTerres de l’Ebre i Camp de Tarragona a la 3. Per la seva banda, el responsable de Sanitat de Madrid ha transmès la seva demanda d’avançar a la fase 2, el mateix que sol·licita Castella i Lleó.

Castella-la Manxa ha demanat passar a la fase 3 per a les províncies de Conca Guadalajara, mentre que ha decidit que Toledo, Ciudad Real i Albacete continuïn a la 2.

«Prudència» de la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana ha optat per «continuar en estat de prudència» i continuar a la fase 2, segons va anunciar dimarts passat el president de la Generalitat, Ximo Puig, tot i que sí que ha sol·licitat que es permetin els desplaçaments entre les seves tres províncies.

Notícies relacionades

La ciutat de Ceuta també ha preferit no demanar passar a la fase 3 dilluns que ve davant de la «preocupació real» per la situació epidemiològica, ja que es fa seguiment a unes 400 persones com a conseqüència de l’increment dels casos produïts en els últims dies.

Sanitat ha assenyalat que «s’obre ara un procés d’anàlisi i estudi de la documentació tècnica enviada» per decidir sobre aquestes peticions, del resultat de les quals s’informarà aquest divendres a les respectives comunitats i ciutats autònomes