DISCRIMINACIÓ ELIMINADA

Celíacs, diabètics i seropositius ja poden ser funcionaris a Catalunya

El Govern acorda «limitar al màxim» les causes mèdiques d'exclusió de l'ocupació pública

zentauroepp53620534 entrada per torns a l oac de la generalitat a girona  el 2 d200602160009

zentauroepp53620534 entrada per torns a l oac de la generalitat a girona el 2 d200602160009 / Marina Lopez

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern ha acordat aquest dimarts eliminar com a causes genèriques d’exclusió per accedir a la funció pública la celiaquia, la diabetis mellitus, la psoriasi i el VIH.

Per evitar discriminacions per motius de salut en l’accés a la feina i garantir la igualtat d’oportunitats, l’Executiu català ha aprovat en la seva reunió d’aquest dimarts «limitar al màxim» les causes mèdiques d’exclusió per a l’accés a la funció publica i eliminar les exclusions genèriques per a determinades malalties.

Segons ha informat el Govern, la intenció és «evitar qualsevol discriminació per motiu de salut i garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’ocupació pública respectant els principis de mèrit i capacitat».

Mossos, bombers i agents rurals

Amb aquest acord, la Generalitat elimina la celiaquia, la diabetis mellitus, la psoriasi i la infecció pel VIH com a causes d’exclusió amb caràcter general en les bases de convocatòria de les proves selectives del personal funcionari, estatutari i laboral.

En el cas dels mossos, els bombers, els agents rurals i el personal penitenciari també s’eliminen com a causa d’exclusió genèrica, tot i que es mantenen limitacions per a la diabetis mellitus, la psoriasi i la infecció pel VIH en casos concrets que puguin comportar riscos en el desenvolupament de les tasques pròpies del cos específic.

Notícies relacionades

El Govern ha ratificat així l’acord adoptat per unanimitat per la Taula Sectorial de Negociació del 17 de febrer per eliminar la discriminació per motius de salut i garantir el dret a la feina.

El Govern d’Espanya va eliminar el veto el 2018

El Govern espanyol ja va aprovar l’eliminació de la celiaquia, la diabetis, la psoriasi i el VIH com a «causes d’exclusió mèdica» per a l’accés a l’ocupació pública el 2018. La mesura va ser pactada entre els ministeris d’InteriorFunció Pública i Hisenda i les associacions de pacients.