allau de peticions

Catalunya paralitza l'oferta d'ajuts al lloguer perquè ha quedat «desbordada»

La Conselleria de Territori la va obrir a mitjans de maig amb 14,5 milions i reclama a l'Estat fons per arribar als 29

El subsidi es podia concedir per a un màxim de sis mensualitats de la renda d'una casa des de l'abril al setembre del 2020

foto 3473400

foto 3473400

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Govern ha paralitzat la convocatòria d’ajuts al lloguer per a famílies vulnerables perquè ha quedat «desbordat» per les sol·licituds que anava rebent, han confirmat fonts de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

Segons informa aquest dimarts la SER, el Govern ha comunicat als ajuntaments catalans que ha deixat d’acceptar sol·licituds per a aquesta ajuda en vista de l’«allau» de peticions que ha rebut i perquè no sap si tindrà prou diners per cobrir-les.

Aquestes fonts del departament han remarcat que, tal com preveien, aquesta convocatòria era «insuficient» i han parat d’acceptar més sol·licituds per responsabilitat i per gestionar les que han rebut fins al moment.

Han exposat que van reclamar més diners a l’Estat per a aquesta ajuda al lloguer: dels 14,5 milions d’euros que tenia previstos la convocatòria de la Generalitat, van demanar al Govern arribar als 29 milions d’euros.

La Conselleria de Territori ha assegurat que els ajuts al lloguer del Govern «no s’acabaran» amb aquesta convocatòria i que estan estudiant aplicar fons de contingència.

Convocades a mitjans de maig

La Generalitat va convocar a mitjans de maig aquesta línia d’ajuts dirigida a famílies arrendatàries que estiguessin en situació d’atur, expedient de regulació temporal d’ocupació (erto) o que haguessin vist reduïda la jornada de treball de manera que això els suposés pèrdues.

L’Administració catalana va explicar que era una ajuda directa i havia d’estar destinada o bé a pagar la quota mensual del lloguer o bé a cancel·lar els microcrèdits que la família hagués demanat.

L’ajuda es podia concedir per a un màxim de sis mensualitats de la renda de lloguer, des de l’abril a setembre del 2020, i per un import màxim mensual que varia segons la ubicació de la vivenda, i les famílies havien de comptar amb un límit de renda familiar i un lloguer no superior a 900 euros.

Notícies relacionades

A la demarcació de Barcelona es preveia que fos de 750 euros, a la de Girona i Tarragona, de 500, i a la de Lleida, de 450 euros, mentre que per a les Terres de l’Ebre (Tarragona), de 350 euros.