la tornada a l'escola

Pocs alumnes a les escoles de Catalunya, «el previst», segons el Govern

Les mesures de seguretat adoptades als centres per evitar contagis de coronavirus entre nens i professors «són correctes», segons el conseller

No entén el temor expressat per diversos directors d'escoles i defensa la necessitat d'oferir la possibilitat d'assistència als qui ho necessitin

GRAF7611. MADRID, 07/09/2018.- Varios niños acceden a las aulas del Colegio Virgen del Cortijo de Madrid en el primer día del curso escolar 2018-2019 que ha comenzado hoy en la Comunidad de Madrid y finalizará el 21 de junio de 2019. En el conjunto de España, más de ocho millones de estudiantes no universitarios regresarán a las aulas en las fechas fijadas por cada comunidad autónoma, que se prolongará hasta el próximo día 24, día en que se inicia el curso para los alumnos de formación profesional de Castilla y León, los últimos en incorporarse al sistema. Aunque cada región fija la fecha de inicio y final de curso en sus centros educativos, todos deben cumplir un mínimo de 175 días lectivos para las enseñanzas obligatorias. EFE/Fernando Alvarado

GRAF7611. MADRID, 07/09/2018.- Varios niños acceden a las aulas del Colegio Virgen del Cortijo de Madrid en el primer día del curso escolar 2018-2019 que ha comenzado hoy en la Comunidad de Madrid y finalizará el 21 de junio de 2019. En el conjunto de España, más de ocho millones de estudiantes no universitarios regresarán a las aulas en las fechas fijadas por cada comunidad autónoma, que se prolongará hasta el próximo día 24, día en que se inicia el curso para los alumnos de formación profesional de Castilla y León, los últimos en incorporarse al sistema. Aunque cada región fija la fecha de inicio y final de curso en sus centros educativos, todos deben cumplir un mínimo de 175 días lectivos para las enseñanzas obligatorias. EFE/Fernando Alvarado / Fernando Alvarado (EFE)

Es llegeix en minuts

Efe

El conseller d’Educació de Catalunya, Josep Bargalló, ha afirmat aquest dimarts que la reobertura ahir de centres educatius situats en zones en la fase 2 de desescalada «és com havíem previst, amb pocs alumnes». 

En una entrevista a la Cadena Ser, el conseller ha afegit que «cada dia hi haurà molt pocs alumnes» i que «sumant els que hi assisteixin durant tots els dies no s’arribarà a la meitat» dels alumnes. 

Les mesures de seguretat adoptades als centres per evitar contagis de coronavirus entre alumnes i professors «són correctes», segons el conseller, que ha afegit que «les marquen les autoritats sanitàries partint d’informes del ministeri, la conselleria, la Societat Catalana de Pediatria i l’IS-Global». 

Sobre el tancament i la reobertura dels centres educatius, Bargalló ha assenyalat que «vam tancar quan les autoritats sanitàries ens ho van dir i hem reobert parcialment quan ens ho han dit», per la qual cosa «sempre actuarem d’acord amb les autoritats sanitàries». 

Respecte al temor de contagis expressat per diversos directors de centres educatius, el conseller ha assegurat que no ho entén i que des de les direccions territorials «s’ha fet entendre a les direccions que som un servei públic i que havíem d’oferir la possibilitat d’assistència a l’alumnat que ho necessita». 

Quant a les opinions contràries a l’obertura de centres, el conseller ha al·ludit que la comunitat educativa està formada per 5.492 escoles, 130.000 professors, 100.000 personal d’administració i serveis i 700.000 famílies, per la qual cosa «hi ha opinions i sensibilitats de tot tipus». 

Et pot interesar

El pla de desescalada educativa aprovat per Educació ha despertat el rebuig unànime dels sindicats, que majoritàriament va arribar a demanar la dimissió del conseller, a la qual cosa Bargalló ha contestat que «nosaltres hem elegit l’opció que hem cregut més vàlida» i «demanar la meva dimissió forma part dels drets dels sindicats, no hi tinc res a dir».