Crisi sanitària internacional

Colau recomana «prudència» al desplaçar-se per Barcelona i l'àrea metropolitana

Aquest dilluns s'han unificat les regions sanitàries de la capital catalana, la Metropolitana Nord i la Metropolitana Sud

L'alcaldessa assegura que la mesura respon a les dades positives que infonen optimisme en la desescalada per la Covid

zentauroepp53260855 colau200429142432

zentauroepp53260855 colau200429142432 / AYUNTAMIENTO DE BARCELONA - BETE

1
Es llegeix en minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha recomanat aquest dilluns a la ciutadania «prudència i responsabilitat» en els desplaçaments per Barcelona i la seva àrea metropolitana, permesos sense excepcions des d’aquest dilluns amb la unificació de les regions sanitàries de Barcelona ciutat, Metropolitana Nord i Metropolitana Sud.

Per Colau, la mesura és «una bona notícia», i respon a dades positives que infonen confiança i optimisme respecte al progrés de Barcelona en la desescalada, segons un comunicat de l’ajuntament.

L’alcaldessa ha destacat que els barcelonins podran desplaçar-se a ciutats de l’àrea metropolitana per visitar «familiars i éssers estimats», després d’acordar-ho la Generalitat i acceptar-ho el Govern espanyol la setmana passada.

Des d’aquest dilluns, l’àrea metrolitana de Barcelona funciona com una única regió sanitària, per la qual cosa es permet la mobilitat sense restriccions entre els seus municipis. Fins aquest dilluns, un ciutadà de l’Hospitalet de Llobregat, per exemple, no podia creuar el carrer per anar a Barcelona, tot i que el metro li permetia anar fins a Santa Coloma de Gramenet, a la regió Metropolitana Nord. El 23 de maig una trentena d’alcaldes del PSC de l’àrea metropolitana van remetre una carta al president de la Generalitat, Quim Torra, en què sol·licitava la unificació de les tres regions sanitàries que conformen «una realitat social i econòmica innegable en el seu dia a dia». 

En fase 1

Notícies relacionades

Barcelona i l’àrea metropolitana es mantenen aquesta setmana en la fase 1 de la desescalada «amb tots els serveis activats per garantir que tot el procés de desconfinament aconsegueix les mesures preventives i de seguretat per a la ciutadania», ha recordat el consistori.

També continua actiu el comitè de coordinació creat entre l’ajuntament i la Generalitat per abordar la situació i «planificar els pròxims passos».