13 d’ag 2020

Anar al contingut

entre comunitats

El Govern calibra una obertura de fronteres «asimètrica» per animar el turisme

Per permetre que les comunitats autònomes en millor situació de contenció de la pandèmia de Covid-19 rebin turistes abans que les que van per darrere en el procés de desescalada

Les condicions per treure els controls entre els països s'han de pactar amb els socis europeus per no incórrer «en un exercici de discriminació», avisa la ministra González Laya

Europa Press

El Govern calibra una obertura de fronteres «asimètrica» per animar el turisme

Javi Colmenero

El Govern no descarta la possibilitat d’una obertura de fronteres «asimètrica» per permetre que les comunitats autònomes en millor situació de control de la pandèmia de Covid-19 rebin turistes abans que les que van per darrere en el procés de desescalada.

«Nosaltres no excloem la possibilitat que es pugui fer aquesta obertura de manera asimètrica, com asimètrica està sent la desescalada», ha dit la ministra d’Afers Exteriors, Arancha González Laya en una entrevista a RNE.

En tot cas, ha recalcat que l’important per a això és decidir els criteris que permetin aquesta obertura, una cosa que el Govern vol pactar amb els socis europeus. «Es podria imaginar una obertura asimètrica de la mobilitat dins de l’espai Schengen, però l’important no és això sinó els criteris», ha argumentat.

González Laya ha explicat que la Comissió Europea permet, en les seves recomanacions sobre la reobertura de fronteres, reobrir només regions, però que el més important és «definir en quines condicions es consideren segures» i es poden obrir a la mobilitat.

I aquestes condicions, ha prosseguit, s’han de pactar entre els socis europeus, perquè si cada país decideix els seus criteris probablement s’incorrerà «en un exercici de discriminació i es fragmentarà l’espai Schengen».