NOVA POSSIBILITAT

Simón apunta als visons com a possible origen del coronavirus

L'epidemiòleg fonamenta la hipòtesi en un contagi de visó a humà en una granja dels Països Baixos

simon dice que los visones podrian ser reservorio original de coronavirus tras un contagio en paises bajos / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES)Fernando Simón, ha apuntat que els visons podrien ser el reservori original del virus de la Covid-19, després de produir-se un possible primer contagi de visons a humans en una granja dels Països Baixos. No obstant, l’epidemiòleg ha puntualitzat que aquest extrem s’ha de confirmar mitjançant estudis.

Segons les investigacions de les autoritats sanitàries holandeses, hi ha hagut una transmissió del nou coronavirus de visó a humà. La investigació també ha demostrat que el visó amb Covid-19 pot ser asimptomàtic.

El virus trobat en un membre del personal d’una granja de visons va mostrar similituds amb el trobat en el visó d’aquesta granja. Basant-se en aquesta comparació i en la posició d’aquesta forma del virus en l’arbre genètic, els investigadors van concloure que és probable que un membre del personal d’una granja hagi sigut infectat pel visó.

Cap contagi d’animals a humans a Espanya

Notícies relacionades

En roda de premsa després del Comitè de Gestió del Coronavirus, l’epidemiòleg ha ressaltat que, de moment, a Espanya no s’ha notificat cap contagi d’animals a humans, i que si n’hi ha hagut «ha passat desapercebut». Simón creu que aquest contagi als Països Baixos pot ser una «situació esporàdica», però veu «molt interessant» aquest cas per esbrinar quin pot ser el reservori original del virus, que segons diversos estudis podria involucrar els ratpenats i els pangolins.

«En altres coronavirus, en concret el SARS, el reservori eren les civetes. I que els visons s’hagin infectat podria indicar que podrien ser el reservori original del patogen a la Xina», ha conjecturat el doctor Fernando Simón.

Temes:

Coronavirus