desescalada

El Govern elimina els límits horaris en nuclis de fins a 10.000 habitants

Fernando Simón considera que «la major part» d'aquests municipis es troba en una «situació molt favorable» de contenció de la pandèmia

Des del 2 de maig estan regulades les sortides de nens, gent gran i esportistes a tot el territori, a excepció dels llocs de menys de 5.000 habitants

zentauroepp53412741 grafcat6508 barcelona 14 5 2020   dos hombres se entrenan en200516231005

zentauroepp53412741 grafcat6508 barcelona 14 5 2020 dos hombres se entrenan en200516231005 / Marta Perez

1
Es llegeix en minuts
Efe

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha comunicat als presidents autonòmics aquest diumenge la intenció del Govern d’eliminar les franges horàries per fer determinades activitats als nuclis de població de fins a 10.000 habitants, com ja passa als que tenen 5.000 o menys.

Fonts dels governs autonòmics han confirmat que Sánchez ha comunicat aquesta mesura als seus homòlegs de les comunitats autònomes en la reunió setmanal que mantenen per videoconferència per seguir l’evolució del coronavirus i les mesures de desescalada que entraran en vigor aquest dilluns.

L’establiment de franges horàries per realitzar activitats va entrar en vigor el 2 de maig a fi de regular determinades activitats, com les sortides de nens, gent gran i esportistes, a tot el territori, a excepció dels municipis de menys de 5.000 habitants.

La d’aquest diumenge ha sigut la primera trobada de Sánchez amb els presidents autonòmics després d’avançar que demanarà una cinquena pròrroga de l’estat d’alarma i després de les crítiques de la Comunitat de Madrid per la decisió de l’Executiu de mantenir aquesta regió en la fase 0 de la desescalada.

La reunió s’ha produït en la vigília de l’extensió de la fase 1 al territori íntegre de 14 comunitats, que engloba el 70% de la població, i l’activació de la fase 2 a quatre illes, de les Canàries i les Balears.

A la reunió hi han assistit la vicepresidenta i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera; la ministra d’Hisenda i portaveu del Govern, María Jesús Montero; la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias; i el ministre de Sanitat, Salvador Illa. 

Per la seva part, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat que «la major part» dels municipis de fins a 10.000 habitants es troba en una «situació molt favorable», per la qual cosa creu que la flexibilització de les condicions no originarà «cap problema».

Notícies relacionades

No obstant, ha remarcat que les comunitats autònomes haurien d’estar alerta i prendre mesures «si es detecta algun nou brot de Covid-19 en aquests municipis».

En roda de premsa a la Moncloa, Simón ha plantejat que l’evolució de l’epidèmia «va permetent» més flexibilitat en les mesures de contenció, especialment als municipis de menys de 10.000, que «han sigut en general menys afectats per l’epidèmia que les grans ciutats», on les condicions i els riscos de transmissió són diferents.