DISTANCIAMENT SOCIAL

Tarragona adverteix que revocarà el permís a les terrasses que incompleixin l'aforament

Per complir la normativa, les terrasses han d'estar a la meitat del seu aforament i les taules han d'estar separades entre si per dos metres de distància

zentauroepp53385877 tarragona200514183424

zentauroepp53385877 tarragona200514183424 / Quique Garcia

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Ajuntament de Tarragona ha advertit que es revocarà el permís de terrassa al segon incompliment greu de l’obligació de restringir l’aforament i garantir la distància social.

El consistori ha informat que s’ha acordat una resolució que especifica que incomplir les mesures per contenir la Covid-19 es considerarà una falta greu que comportarà una multa.

La segona vegada que això passi «es perdrà el dret d’ocupació fins que acabin les restriccions dels espais públics provocades per la Covid-19», ha afirmat la regidora de Domini Públic, Paula Varas (ERC).

La meitat de l’aforament

Per complir la normativa, les terrasses han d’estar a la meitat del seu aforament i les taules han d’estar separades entre si per dos metres de distància.

En cas que no es puguin complir les distàncies de seguretat, el nombre de taules haurà de ser inferior i sempre dins de la superfície autoritzada. Si es reuneixen 10 persones, com a màxim, la taula ha de permetre la distància de seguretat entre els seus ocupants.

Finalment, tota la terrassa ha de complir la distància de seguretat amb el trànsit de vianants i tancar com a màxim a les 23.00 hores, el límit permès per les autoritats sanitàries. 

Fase 1

Notícies relacionades

El Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre van entrar dilluns passat en la fase 1 de desescalada i, segons l’associació hotelera local, la majoria de locals han complert la normativa.

No obstant, en algunes terrasses, en comptes de limitar l’aforament desplegant menys taules, en van posar més de les autoritzades sense respectar cap de les normes obligatòries.