PER SEGURETAT

Les proves de Selectivitat a Catalunya es faran en instituts i centres de batxillerat

Les universitats catalanes defineixen un nou mapa que prioritzarà criteris de proximitat

uab

uab

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La convocatòria ordinària de la Prova d’Accés a la Universitat (PAU) a Catalunya, fixada per als dies 7, 8 i 9 de juliol, es farà en centres de secundaria, públics i concertats en comptes de fer-se a les universitats, per afavorir el compliment de les mesures de seguretat i d’higiene establertes per les autoritats sanitàries per fer front al nou coronavirus. Catalunya segueix així els passos del País Valencià.

Els instituts se sumaran a les universitats com a seus de les PAU, després de l’acord entre la Conselleria d’Empresa i Coneixement i la d’Educació, per posar a disposició del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) els centres de secundària, ha informat la Generalitat en un comunicat.

Fins ara, la PAU se celebrava majoritàriament a les universitats, però donades les circumstàncies d’excepcionalitat per la Covid-19, és necessària l’ampliació dels espais, les seus i les poblacions on normalment es constitueixen els tribunals d’examen amb l’objectiu de reduir en la mesura possible els desplaçaments, tant d’alumnat com de professorat, així com minimitzar el risc de contagi entre la població.

Les universitats públiques responsables d’organitzar les proves, mitjançant el CIC, estan treballant per definir un nou mapa de realització dels exàmens, amb una nova definició territorial i geogràfica amb la col·laboració i implicació directa d’Educació.

La definició del nou mapa de la Selectivitat no es traduirà en el fet que cada alumne s’examinarà en el seu centre d’estudi, sinó que es treballa amb la finalitat de distribuir l’alumnat prioritzant criteris de proximitat, cosa que pot significar que en alguns casos serà necessari continuar fent algun desplaçament, però més curt que l’habitual en anteriors edicions.

Notícies relacionades

Aquesta mesura d’una nova distribució territorial dels exàmens anirà acompanyada de la resta de mesures que les autoritats sanitàries estableixin per a la població, i el CIC estarà atent a l’evolució de la pandèmia per assegurar la seguretat dels participants.

La Generalitat ha afirmat que aquestes mesures excepcionals per a la realització de les PAU requereix «més que mai» la complicitat de tots els agents implicats.