AMB PROTOCOLS DE SEGURETAT

El Govern anuncia «activitats de lleure infantil diferents» per a aquest estiu

Es podran fer a partir de la fase 3 de desconfinament

Els grups seran de màxim 10 nens amb un professional

zentauroepp51096436 casal infants200511132117

zentauroepp51096436 casal infants200511132117 / Ferran Mart (C)

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La secretària d’Atenció a la Infància, Adolescència i Joventut de la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Georgina Oliva, ha anunciat aquest dilluns la possibilitat de fer «activitats de lleure infantil diferents» a Catalunya durant aquest estiu.

Ho ha explicat en roda de premsa telemàtica en el marc de la presentació d’un document aprovat pel comitè tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) que estableix les bases d’aquestes activitats, que són «un factor imprescindible per al desenvolupament integral dels menors».

Aquest document és un full de ruta que el Govern treballarà amb el sector del lleure infantil i també amb els ens municipals perquè «anirà lligat a les diferents velocitats de desconfinament dels territoris», ha explicat Oliva.

La fase 3 del pla de desconfinament del Govern marca la possibilitat de fer activitats de lleure infantil, per això hi haurà zones de Catalunya que podran fer aquestes activitats abans que d’altres. «No hi ha una data fixa ni homogènia per a tot el territori de l’inici d’activitats», ha puntualitzat Oliva. 

Protocols segons l’activitat

Sobre el ventall de possibilitats relacionades amb el lleure infantil, Oliva ha detallat que tant les activitats d’estiu diàries, com els campaments i les rutes per la muntanya tindran el seu protocol propi de desenvolupament.

Davant de la situació d’excepcionalitat derivada de la Covid-19, Oliva ha vaticinat un estiu diferent i ha insistit en la importància de «realitzar les activitats de forma segura i prendre mesures de protecció de cara a la salut dels menors».

Ha anunciat la creació de grups de convivència de màxim 10 nens amb un professional, que seran tancats sense interacció amb altres grups per «crear sentit de comunitat i pertinença alhora que s’asseguren les possibilitats de traçabilitat del virus».

També s’hi incorporaran les mesures de protecció, distanciament social, higiene i desinfecció en «el dia a dia i el subconscient» dels menors, a més d’acompanyament emocional, i treball del dolor i expressió de les emocions.

Protocols específics

A les entitats i empreses del lleure infantil se’ls demanarà un protocol específic que garanteixi les mesures anteriors de forma diària, un protocol específic per a la manipulació d’aliments i un altre per a la seguretat dels menors en l’àmbit de la salut.

Oliva ha afegit que demanaran circuits i espais alternatius en cas d’aïllaments per coronavirus, i ha explicat que també hi haurà un protocol de comunicació amb l’atenció primària, encarregada de sectoritzar la població durant el procés de desconfinament per detectar nous casos.

Per assegurar que tots tinguin la informació necessària, ha explicat que des de la Conselleria de Salut i la de Treball, Assumptes Socials i Famílies posaran a disposició una formació específica per als professionals i també eines per als menors.

Activitats habituals

Notícies relacionades

Sobre les activitats que es podran fer, Oliva ha concretat que seran les que sempre s’han fet però de forma diferent, per la qual cosa hauran de trobar «solucions imaginatives i flexibles» a les mesures de seguretat davant la Covid-19.

Així mateix, ha assegurat que «es podrà fer ús dels equipaments destinats al lleure infantil a l’estiu com fins ara i anar a la platja, a la piscina i a la muntanya», entre d’altres.