Hostaleria sobre rodes

Els 'food trucks' es postulen com a alternativa segura per oferir menjars

Sol·liciten a les autoritats que els faciliti la feina a peu de carrer, de forma ordenada i controlada

Asseguren que aquests vehicles gastronòmics poden ajudar a millorar la imatge del país

zentauroepp31128597 food truck200511121208

zentauroepp31128597 food truck200511121208

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Associació Espanyola de Food Trucks es postula com una alternativa segura i eficaç per oferir menjars en el moment actual de restriccions per anar als restaurants i com «un complement ideal en el futur més pròxim», quan malgrat l’avenç en les fases de desescalada encara existeixin limitacions per consumir en la nova realitat que s’acosta.

«Avui, amb tots els restaurants tancats, s’ha permès per part de l’Administració i de les autoritats sanitàries, el servei d’alguns d’aquests vehicles cuina als llocs de més risc (Ifema, Mercazaragoza, etc.)», remarquen en un comunicat.

Al mateix document expliquen que «les característiques de les nostres cuines, la seva reduïda mida per mantenir una profunda asèpsia i el poder d’estar ubicats a l’aire lliure, facilita enormement establir amb els mitjans ja disponibles les mesures de seguretat òptimes per a la preparació i dispensa d’aliments, cuinats al moment, amb total garantia en un entorn segur».

Conscients que es preveu una «campanya pràcticament inexistent per a aquest sector» que sol treballar en esdeveniments amb gran aglomeració de persones, com festivals musicals, els defensors dels ‘food trucks’ conviden les administracions i ajuntaments «a facilitar la feina a peu de carrer, de forma ordenada i controlada, a aquests professionals de l’hostaleria».

Amb aquesta finalitat, proposen a les autoritats competents que unifiquin criteris per a l’autorització mitjançant llicència de determinats punts de sòl públic per a la instal·lació temporal d’aquests operadors.

Insten a determinar el nombre de llicències per cada municipi, comunitat autònoma o el genèric del territori nacional, en funció de la població de cada territori.

Per garantir les mesures sanitàries imposades pel coronavirus, sol·liciten també fixar les normes d’obligat compliment, des de la provisió de matèries primeres fins a la dispensa al client del producte acabat.

«Actualment els criteris sanitaris dependents de cada municipi o comunitat, van des de negar l’existència dels ‘food trucks’ dins de la seva competència, fins a exigències clarament definides per impossibilitar la feina», denuncien.

Millorar la imatge del país

Recorden, a més, que aquests vehicles de menjar poden millorar la imatge del país, «i és una cosa normalitzada als carrers de les ciutats més avançades del món».

La versatilitat d’aquestes instal·lacions mòbils permet l’accés a serveis de forma puntual en aquells llocs en què l’oferta és escassa o nul·la», afegeixen, mentre remarquen que és un sector «absolutament enfocat a l’autoocupació, generador a més de llocs de treball afegits i en constant creixement, ja que la restauració mòbil ha experimentat un auge espectacular en els últims cinc anys».

Notícies relacionades

«El que pràcticament era una indústria subterrània, residual i invisible, s’ha convertit en una de les tendències de més ràpid creixement en el servei d’aliments preparats al moment, i és la joia de la corona de l’‘street food’.»

La regulació del sector és «imprescindible», reiteren, per crear un escenari de professionalitat i optimitzar els serveis en tots els àmbits d’actuació d’aquest model de negoci, des de la demandada actuació individualitzada a la via pública, fins a la participació en macroesdeveniments de caràcter lúdic.